Голяма променя с оценките на учениците готви МОН. Проект за

...
Голяма променя с оценките на учениците готви МОН. Проект за
Коментари Харесай

Голяма промяна в училище! Засяга оценките на всички деца

Голяма трансформира с оценките на учениците готви МОН. Проект за изменение на наредбата за оценяване планува да се понижи броят на оценките, въз основа на които се образува срочната оценка по всеки един предмет.

Проектът е оповестен за публично разискване.
-->
Той отстранява условието за осъществяване на входно равнище на учениците за профилираната подготовка.

Въвеждат се условия за броя на независимите работи отвън часа, посредством които да се подсигурява вземане предвид на размера им с възрастовите благоприятни условия на учениците и в последна за целесъобразното им потребление като естествено продължение на урока, стимулиращо развиването на ученика. Преодоляването на отрицателните трендове, свързани с потреблението на независимите писмени работи като глоба за ученика или като опция да се довърши незавършената през часа работа, предпоставя нуждата от нормативно установяване на размера им за една образователна седмица.

Да се разграничат дилемите за писмена независима работа отвън часа от изследователската планова активност, която учениците извършват самостоятелно или в екип, с цел да се подчертава върху опцията да получат оценка за задачата, изпълнявана поредно и поетапно през по-продължителен интервал от време, плануват още измененията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР