Голяма опашка от желаещи за кръводаряване се изви пред центъра

...
Голяма опашка от желаещи за кръводаряване се изви пред центъра
Коментари Харесай

Доброто прави чудеса: Стотици искат да дарят кръв за 17-годи...

Голяма опашка от искащи за кръводаряване се изви пред центъра на улица „ Братя Миладинови “ в столицата. Мнозина са пристигнали, тъй като са били шокирани от новината за блъснатото от рейс момиче в София, което има потребност от кръводарители.

„ Аз съм прочут с Александра Нинова, която беше блъсната от рейс. Ходихме дружно на британски предходната година и случилото се ми повлия прочувствено. Исках да направя нещо положително и да даря кръв за нея. За първи път подарявам кръв, само че не се тормозя от процедурата. Цялата тази процедура е нещо хуманно, не би трябвало да има финансов тласък “, сподели Мартин Димитров, прочут на потърпевшата.

Повечето хора подчертаха, че финансовият тласък не е от голяма важност и че България би трябвало да вземе образец от други страни, които са основали много сполучлива акция за кръводаряване.

„ Статията за момичето, което е прегазено от рейс ме стимулира. Трябва да се усили броя на кръводарители посредством акция. Така е в множеството страни. В Тайланд на всеки три месеца всяка компания подарява кръв. Това може да се направи и в България “, съобщи Атанас Тетиков.

„ Това, че съм здрав ме стимулира. Имах и задължения към " Пирогов ". Кампания ми звучи необичайно, би трябвало да има други тласъци. Финансовите тласъци биха помогнали “, показа Кирил Нешев, който чакаше на опашка, с цел да подари кръв.

Процедурата не плаши множеството хора. „ Дойдох да оказа помощ с каквото мога. Процедурата не може да ми навреди с нищо. Няма нищо ужасно и рисково в това финансовият тласък не е от голяма важност “, сподели Георги.

„ Пирогов “ насочи зов за незабавно кръводаряване.

Всеки ден болничното заведение се нуждае от кръв и кръвни артикули, с цел да може да оказва своевременна помощ на настанените за лекуване потърпевши лица. Към днешна дата, повече от всеки различен път, лечебното заведение има нужда от безплатни кръводарители с кръвна група „ А “ (с резус фактор положителен).

Всички искащи лица, които желаят да оказват помощ на болничното заведение, могат да дарят кръв през днешния ден в Националния център по трансфузионна хематология в гр. София на адрес ул. Братя Миладинови №112 в работното време на центъра сред 09:00 и 15:00 часа.

Задължително изискване е да се упомене, че дарената кръв е за потребностите на болница „ Пирогов “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР