Голяма изненада беше съставът в тази среща. За нас на

...
Голяма изненада беше съставът в тази среща. За нас на
Коментари Харесай

ГЕРБ към ПП: Правителството изглежда като комитет за трудоустрояване, чакаме споразумение

„ Голяма изненада беше съставът в тази среща. За нас преди всичко стои въпросът за лидерската среща и сключване на съглашение, което съгласно нас би трябвало да бъде съдружно. Трябва да е ясно кой носи отговорността и кой отстоява решенията “. Това съобщи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която със зам. – ръководителя на партията Томислав Дончев бе на диалози в Народното събрание с ПП-ДБ, с цел да обсъдят конституционната промяна и вариантите за управническо съглашение сред двете обединения.

Не видяхме нито представители на парламентарни групи, нито оторизирани лица, възмути се тя от формата на втората днешна среща, отдадена на управническите тематики. Реално не е участвал нито един от водачите на на ПП-ДБ и по тази причина са разговаряли по тематиката единствено 20 мин. Тя добави, че програмата, с която Министерски съвет работи е тази, която Политическа партия „ направиха в екселкса таблица “. „ На тази среща участваха лица, които нямат даже качеството на народни представители за нас бе смущаващи. Те не могат да носят политическата отговорност. Тя се носи от водачите – с подписи под общо съглашение и с ясни задължения “, сегашен Атанасова.

Тя акцентира, че новите назначенния и взимането на решения не се съгласуват с ГЕРБ, въпреки с техните гласове да е определено държавното управление. И напомни, че неслучайно няма номинации за регионални шефове и претенденти за заместител министри. Съгласие не се реализира. Министерски съвет си взима решения, назначава някакви хора. Отговорност за тези номинации не следва да носим “, акцентира Атанасова. С господин Дончев сме взели участие на 2 срещи, на които с поставяни въпроси за обща съгласуваност по взимане на решения. Това не се е случило “, настоя тя и добави, че по някои номинации има обструкции, а никой не я е питал съгласна ли е някой да е шеф на организация или доход а администрация.

“ Няма политическа формула, в която да не споделяш властта, а да искаш шерване на отговорността. Ние носим отговорност, че сме дали късмет и право на живот на това държавно управление. Носим отговорноат и за външния министър. Каква отговорност носи Десислава Атанасова за дейностите на Асен Василев? Или Екатерина Захариева за Спецов? “ съобщи Томислав Дончев.

По-дълъг е бил диалогът за „ общата цел – конституционна промяна в частта правосъдна промяна “. В него са се присъединили ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Целта е била да се очертае посокат. „ Детайлите ще са, когато проработи конституционната комисия. Всяка ПГ има разнообразни хрумвания за промени в конституцията. Търсим допирни точки, в случай че успеем да внесем общ план за смяна в конституцията. “, сподели тя, заявявайки подготвеност за диалози и с други партии.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР