Голяма група младежи и възрастни се събраха на авеню Хей

...
Голяма група младежи и възрастни се събраха на авеню Хей
Коментари Харесай

Безредици в нощта на огньовете в Шотландия: Възрастни, „несъмнено замесени“ в организирането на жестоки сблъсъци в Единбург, Глазгоу и Дънди

Голяма група младежи и възрастни се събраха на авеню Хей в региона на Нидри в столицата към 16:40 ч. в повтаряне на вълнения, следени предходната година в квартала.

Специално подготвени чиновници на публичния ред в екипировка за битка с безредиците участваха на случая.

Полицията по-рано сподели, че към 50 младежи са виновни за изстрелването на фойерверки, бензинови бомби и други снаряди в здания, транспортни средства и служители на реда.

Четирима служители на реда претърпяха леки пострадвания, само че не се нуждаеха от болнично лекуване.

Около 21:05 служителите на реда бяха извикани по сигнал за към 20 младежи, които се бият и мятане на фойерверки в региона на Quarrywood Avenue в Бармулох, Глазгоу.

Единбург: Млади „ главорези “ хвърлят бензинови бомби и фойерверки по полицията в „ невиждани равнища на насилие'

Четирима души, в това число служител на реда, бяха отведени за лекуване в Кралската болница в Глазгоу.

Първият министър Хумза Юсаф осъди „ позорните подиуми “, защото шотландската полиция сподели, че екипите за незабавна помощ са били обект на „ невиждани равнища на принуждение “.

В настояща информация в понеделник следобяд, помощник-началникът на полицията Тим Мейрс сподели: „ Снощи изпитахме обилни вълнения, по-специално в региона Niddrie в Единбург и в Quarrywood Avenue в Глазгоу.

„ Нашият приоритет по време на безредиците беше да защитим нашите общности и нашите незабавни служащи, а в този момент се стремим да продължим нашата полицейска работа и да използваме доказателствата, които събрахме, с цел да правим нужни арести.

„ Нивото на безредиците, пред които се изправихме, беше недопустимо и като се вгледаме в доказателствата, които към този момент сме събрали, не имаме вяра, че този случай е импровизиран.

„ Въпреки че доста от забърканите бяха младежи, безспорно имаше и възрастни, забъркани в организирането на това държание.

„ Взехме твърда позиция и се гордея със смелостта, дисциплината и професионализма, които служителите на реда демонстрираха пред лицето на насилието нощес. "

Прочетете повече от Sky News:
Риши Сунак споделя, че обвиняванията, че народен представител от Торите е направил серия от изнасилвания, са „ доста съществени "
Момиче е „ полово нападнато “ по време на футболен мач Дънди против Рейнджърс

Постоянно полицейско наличие в Нидри и Бармулох остана в понеделник следобяд. Свидетелите бяха призовани да излязат с всякаква информация, която може да имат.

През 2018 година силите проведоха интервенция Moonbeam, с цел да се оправят с хаоса в Нощта на огъня.

ACC Mairs, златен пълководец на интервенцията Moonbeam добави: „ Някои от нашите чиновници претърпяха леки физически пострадвания, само че ние също по този начин сме наясно с психическото влияние, което оправянето с такива обилни равнища на принуждение може да има и ще продължим да поддържаме всички наранени чиновници.

„ Никой не заслужава да бъде засегнат по този метод, тъй като си прави работата. Спешният чиновник също е нечий наследник, щерка, брачен партньор или брачна половинка. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР