Голяма част от нас са искали да се докопат до

...
Голяма част от нас са искали да се докопат до
Коментари Харесай

Има си причина този странен VW да е с 20 к.с. и три колела

Голяма част от нас са желали да се докопат до книжката допустимо най-скоро. Някои са се учили на старите жигули, москвичи и лади на село, само че у нас няма законова опция да караш преди да имаш удостоверение за правоуправление.

В Западна Европа има страни, които разрешават да се качиш самичък зад кормилото по-рано от това. Германия е една от тях, където младежите могат да карат (в Швеция съм ги виждал) от 16-годишна възраст, стига да имат А1 удостоверение. Просто с него не можеш да караш естествен автомобил.

И по тази причина ви представяме този приветлив и доста чудноват хечбек, наименуван Geparda (гепард на немски), създаден въз основата на Volkswagen up! Той обаче е претърпял много промени, най-съществената от които е, че към този момент е триколка от категория L5e. Но даже и определението „ триколка “ не е точна, тъй като по средата на задната ос е инсталирано „ двойно колело “.

Компанията твърди, че е модифицирала шасито, с цел да усъвършенства стабилността поради тази необикновена задна ос. Отпред са инсталирали стабилизатор H&R, а откъм гърба пружини Eibach, с цел да се минимизира риска от катурване, от каквото не е ваксиниран Reliant Robin.

Модифицираният up! Може да се счита за съперник на Citroën Ami, Fiat Topolino и Opel Rocks-e, което електрическо трио на Stellantis също може да се ръководи от 16-годишни.

Разликата с тях е, че Geparda е оборудван с 1,0-литров атмосферен мотор с три цилиндъра. Същият се предлага с 59 или 74 к.с., само че в този случай мощността е лимитирана до единствено 20 к.с., ориентирани към предните две колела посредством 5-степенна механична скоростна кутия. Теоретично може да доближава 110 км/ч.

Още за Geparda вижте на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР