Голяма част от източниците на темите за вътрешната политика се

...
Голяма част от източниците на темите за вътрешната политика се
Коментари Харесай

Проф. Нейкова: Политиците са един от генераторите на фалшиви новини

Голяма част от източниците на тематиките за вътрешната политика се оказват профилите на премиера Бойко Борисов и на президента Румен Радев. Това съобщи пред Телевизия Евроком проф. Мария Нейкова, учител във Факултета по публицистика и всеобщи връзки на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”.
Тя добави, че редица проучвания демонстрират, че политиците са един от огромните генератори на подправени вести.

Според нея се е разпаднало публичното поле за полемики, като сега всеки ще има вяра на партията, за която е решил да гласоподава.

„ Не бива да забравяме, че ситуацията е такава, че съмненията за ниска изборна интензивност са доста действителни. Ние в действителност не знаем какво ще се случи 4 април “, добави тя.

Проф. Нейкова напомни, че „ Да, България “ заяви за мнения на тролове под нейни постове и добави, че е мъчно да се откри решение на този проблем:

„ Доказано е в самото видео, че тези профили са изцяло подправени, само че те повтарят едни и същи опорки по модела на капката – като капнеш 100 пъти, трима души са се убедили “.

„ Имаме комплекс от комплицирани въпроси за решение – какво е свободата на словото, по кое време ще бъдат контролирани тези софтуерни медийни колоси като „ Туитър “ и „ Facebook “, добави тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР