Голяма част от исканията на българските пенсионери ще бъдат подкрепени

...
Голяма част от исканията на българските пенсионери ще бъдат подкрепени
Коментари Харесай

Депутатът от БСП Весела Лечева: Исканията на българските пенсионери ще бъдат подкрепени от БСП

Голяма част от настояванията на българските пенсионери ще бъдат подкрепени от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България. Това разгласи националният представител от левицата Весела Лечева пред пенсионерите от Съюз на пенсионерите 2004. Тя посрещна за полемика в Народното събрание 50 представители на пенсионерските клубове от Община Велико Търново.

Весела Лечева съобщи пред възрастните хора, че след координиране, Българска социалистическа партия ще внесе още веднъж Закона за възрастните хора, който бе отритнат от ръководещите. „ Исканията на пенсионерите ще намерят място и в предложенията на Българска социалистическа партия в бюджетната процедура “, сподели националният представител. Със сигурност ПГ на „БСП за България“ ще поддържа премахването на оптималния месечен застрахователен приход, тъй като по този начин ще бъдат увеличени и ниските пенсии. Преизчисляването на всички пенсии, отпуснати до 31.12.2015 година също ще бъде част от предложенията на левицата, стана ясно на срещата.

В полемиката участваха още депутатите Георги Гьоков, зам.-председател на Комисията по труда, обществената и демографската политика, и доктор Валентина Найденова, член на Комисията по опазването на здравето.

„ Управляващите не чуват пенсионерите. Те би трябвало да схванат, че повече по този начин не може да се отнасят с 2 200 000 български пенсионери и би трябвало да стартират да вземат решение техните проблеми “, сподели Георги Гьоков пред търновската група. Той добави, че пенсионерите желаят най-много заслужен живот. „ Достоен живот се обезпечава с почтени приходи, само че ръководещите не го схващат “, разяснява националният представител.

Председателят на Общинската организация на Съюза на пенсионерите-2004 във Велико Търново Радка Маркова връчи послание към депутатите. Те оферират да се подхващат бързи и ефикасни ограничения като незабавното осъвременяване на пенсиите, отпуснати преди 2000 година, търпимо здравно обслужване, съответно отношение към хората от третата възраст и приемане на Закона за възрастните хора.

Групата от Велико Търново беше в Народното събрание по покана на Весела Лечева като жест във връзка Деня на възрастните хора. Те следиха парламентарно съвещание, а в следобеда посетиха и Президентството.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР