Голяма част от феновете на мечтаят един ден да видят

...
Голяма част от феновете на мечтаят един ден да видят
Коментари Харесай

Джерард подписа с Вила до датата, на която изтича договорът на Клоп с Ливърпул

Голяма част от почитателите на мечтаят един ден да видят именития капитан от близкото минало Стивън Джерард като управител на отбора. Подобна фантазия не наподобява по никакъв начин надалеч, откакто по-рано през месеца Стиви Джи бе назначен за ментор на елитния Астън Вила.
, който стартира мениджърската си кариера в Глазгоу Рейнджърс, реализира страхотни резултати в Шотландия и сподели, че може да бъде сполучлив и като треньор. Бившият капитан на Ливърпул към този момент натрупа опит, видя по какъв начин се печелят титли, а в този момент ще опита и от най-силното футболно състезание - Висшата лига.

В същото време неговият обичан Ливърпул се любува на превъзходен интервал под управлението на , който изведе клуба от тежка рецесия, с цел да ги трансформира в първенец на Англия и Европа. В момента мърсисайдци са един от най-силните тимове в света, а с съществени заслуги за това е таман Клоп.
Немският експерт промени изцяло тима с играчи, които имат международна класа. Германецът обаче няма да остане постоянно треньор на Ливърпул. Той е прочут с това, че обича да си дава отмора от футбола през няколко години. Такъв бе казусът и с престоя му в Борусия Дортмунд, където бе от 2008 до 2015-а, а след къса отмора пое Ливърпул.
Клоп не е от вида треньори, които се захващат с клуб за краткосрочно време. Той избира тимове, в които ще получи задоволително време, с цел да разгърне концепциите си и да наложи стила на игра, който желае да вижда. В последните години обаче Клоп неведнъж съобщи, че след приключването на сегашния му договор с Ливърпул ще се раздели с клуба, а и с футбола като цяло - най-малко за прочут интервал от време.

Това значи, че още от в този момент Ливърпул би трябвало да мисли за възможен заместител на Клоп, който да го наследи на треньорския пост и да продължи положителното показване на тима. Договорът на Клоп с Ливърпул е до лятото на 2024 година, а в обществените мрежи все по-усилено се спекулира, че точно Джерард ще го размени на поста.
Причината за сходни разсъждения е любопитно съвпадане в контрактите на Клоп и Джерард. Договорът на Стиви Джи с Астън Вила е с дълготрайност от две години и половина, т.е. ще изтече тъкмо през лятото на 2024-а. Мнозина считат, че това не е инцидентно и Джерард желае идната му крачка в треньорската специалност да бъде таман към " Анфийлд ".
.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР