Голяма част от българските звезди ще посрещнат Великден извън границите

...
Голяма част от българските звезди ще посрещнат Великден извън границите
Коментари Харесай

За Великден: Черната Златка прави кекс, Джулката- курабийки с локум, Мисис Баба боядисва над 100 яйца...

Голяма част от българските звезди ще посрещнат Великден отвън границите на родината ни като Маги Джанаварова и нейната половинка. Други като Златка Димитрова и Джулиана Гани ще се отдадат на кулинарията, а изпълнителките Тони Дачева и Камелия, които ще зарадват почитателите си с участия, ще разчитат на майките си за трапезата, писа „ Телеграф “.

Кристали

Джулиана Гани ще посрещне за първи път този празник с новородената си рожба и по-голямото му братче, което й оказва помощ в подготовката. „ Посрещам Великден фамилно. Първото яйце постоянно е алено. Украсявам ги с восък. В Пловдив имаме традиция, която ми е доста обичана от дребна. Слагаме яйцата в чорап прибавяме някакво листенце и ги топим в боята. Напоследък ми харесва и да прибавям кристали за украса. Тази година ще опитвам да направя козунак, а най-любимо ми е да подготвям великденски курабийки с локум и шоколад. Помощникът за тези сладкиши е огромното ми момче Давид, който им придава цвят с пастелите “, добави щастливата майка.

Пикник

Моделът Златка Димитрова, както постоянно ще покаже кулинарните си умения и тази година. „ Четвъртък, както е по традиция, боядисваме яйцата. Тази година сме решили да боядисаме доста. Аз меся и козунак или по-скоро ще се опитам. Тъй като предходната година не ми се получи доста добре, беше аморфен, нека тази година е по-хубав. Ще бъда със фамилията, най-важното е да бъдем с хората, които обичаме. Дано времето да е благосклонно към нас, с цел да може да си създадем пикник или дълга разходка някъде. Общо взето, всеки Великден и сходни празници извозвам постоянно със фамилията, държим на тази традиция “, описа брюнетката.

Седеф

Носителката на купата „ Мисис Баба “ и кмет на село Върбешница Магдалена Динкова пък се отдава на детската наслада. „ Заедно с децата от селото ще боядисаме над 100 яйца в кметството. Събираме всички деца на Велики четвъртък от детската градина и фолклорната група, на която съм аставник, и дружно шарим яйцата. В събота още веднъж оцветявам най-малко 100 яйца дружно с моето семейство, като първото постоянно е алено. Последните години постоянно ги върша седефени. Също по този начин подготвям и козунак по специфична рецепта и различен, който наложително е с локум “, описа Маги.

Попфолк певицата Андреа съблюдава обичаите на този ден и се отдава на фамилния уют. „ Винаги го извозвам със фамилията си – с мама и тате. Въпреки че съм зле с готвенето, най-малко с яйцата оказвам помощ. Задължително вървим на черква. Пожелавам на всички да бъдат изпълнени с положителни мисли, да не таят завист в сърцата си, да бъдат положителни както за себе си, по този начин и за близките. Защото, който мисли положително, му се връща положително “, показа изпълнителката.

Летище

Актрисата Латинка Петрова се е подготвила от по-рано с част от нещата за Великден. „ Купих авансово прясно клано агнешко и си го замразих. Мой комшия, който работи на летището, даде обещание, че ще има от огъня от Йерусалим, тъй като нали предходната година нямаше аероплан поради епидемиологичните ограничения. Но тази година ще имаме тази привилегия на този ден. Ще отида на църква, несъмнено, както всяка година. Започваме да се умиляваме на тези дни и това е доста хубаво. Радвайте се на пролетта, която ни връща към живота “, показа самата тя.

Украса

Попфолк изпълнителката Камелия и нейната половинка Цветин, които означиха предходната седмица и именните си дни, се готвят и за християнския ден. „ За Великден постоянно си върша декорация у дома, от цветя, яйца и така нататък Общо взето, си сътворявам въодушевление вкъщи. По принцип този Великден ми е работен. Поръчала съм си на майка ми да ми донесе печено агне. Без значение е дали ще работя, тъй като то ще е вечерта по този начин, че денем ще си ознаменувам този празник “, разкри русокоската.

Другата именничка - фолкпевицата Цветелина, също ще зарадва почитателите си с присъединяване на този ден. Освен това на Цветница тя подари на себе си и публиката й дълго чакания албум „ Родовата мощ “. „ На Великден съм в град Трън, на площада. Преди това със фамилията ми и синът ми постоянно се събираме по традиция. Тази година ще се съберем на Разпети петък и на втория ден от Великден “, сподели тя. 

 

Мъртво море

Маги Джанаварова посреща в обичания си Йерусалим Великден. Именно там се намира плодородният или още Свещеният огън. Той е разпален по извънреден метод съгласно православните християни. Това става всяка година вечерта на Страстна събота, деня преди православния Великден, в храм „ Възкресение Христово “, издигнат тъкмо върху Божи гроб. „ Връщаме се още веднъж тук, тъй като се влюбихме в това място още предходната година. Пълно е с толкоз хубост, жанр и вкусна храна “, написа певицата. Тя стигна и до най-ниската точка в света и съумя да влезе във водите на Мъртво море и да се намаже с по този начин известната им тиня. „ Кожата ми по-късно стана като кадифе “, акцентира бъдещата майка.

 

Фризер

Здравко от обичания на всички дует „ Ритон “ и неговата прелестна половинка Катя ще си останат в столицата и ще се посмеят с най-близките си. „ За Великден се събираме постоянно с другари, съвсем всякога една и съща компания. Тази година агнето ще го взема в последния миг, тъй като се тормозя с това заледяване, топене. Обикновено го взимам по-рано и си го заледявам във фризера, само че този път не. То е наложителна част от трапезата ни, макар че огромна част от приятелите ми не обичат такова месо. Катето боядисва яйцата в последния миг, постоянно по този начин си взема решение, а аз не й се греша. Не в четвъртък, а в събота ги захваща “, показа артистът.

Работа

Тони Дачева описа, че тази година няма да успее с кулинарните мерки, по тази причина нейната майка ще я чака с нагласена софра. „ Този Великден няма да имам опция да подготвям никакво меню, тъй като ще пътувам. Ще имам присъединяване в Смолян. Майка ми ще подготви всичко от агнешкото до яйцата и както се споделя, ще отида да чествам наготово. Този път няма да мога да боядисам аз яйцата. Обикновено доста обичам да шарим яйцата с детето и майка ми, вършим курабийки, кифлички. С козунаците малко по-трудно се оправяме “, показа певицата. И актрисата Албена Михова ще прекара част от деня в работен развой, по тази причина показа пред „ Телеграф “, че ще разчита на продуктите в магазина, в последния миг.

Красавицата Саня Борисова също ще съблюдава българските обичаи макар отговорностите, които я чакат. „ Всяка година оцветявам яйцата в четвъртък, по този начин ще бъде и този път. Не знам какъв брой на брой ще съумея да направя, тъй като съм на работна вълна. Ще си остана в София за празниците, тъй като имам доста работа по новия си план. Почивните дни ще се отдам на цялостна отмора и йога “, сподели моделката.

Червено

Певицата Кристина Димитрова боядисва яйца и тази година ще го направи в четвъртък. Ще боядисва доста на брой и залага на алените. Не пече козунаци, купува си обичайни български. „ От 25 години на Великден сме в Гърция. И тази събота отпътуваме за Солун. Там е много по-тържествено и празнично. Украсата по улиците и метода, по който се приготвят за празника. Гърците доста почитат този празник. Вечерта преди Възкресение хората поставят изпитание да са хубаво облечени. Всички съблюдават обичайния великденски обяд в неделя “, добави тя.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР