Голям удар на полицията в наш град.В тежкотоварна композиция, на

...
Голям удар на полицията в наш град.В тежкотоварна композиция, на
Коментари Харесай

Марихуана за близо 800 000 лева, маскирана като свинско месо, разкриха в Перник

Голям удар на полицията в наш град.

" В тежкотоварна комбинация, на паркинг в град Перник, натоварена с месо, са открити и иззети пресовани и вакуумирани 76 пакета, съдържащи растителна маса. При изработен наркотест, тя е реагирала на марихуана. Общото количество е към 80 кг ", оповестиха от прокуратурата в Перник по време на брифинг, предаде Dariknews.bg.  

Наркотикът е бил укрит в хладилен камион, където по документи е било разказано, че се съхраняват 22 тона свинско месо, оповестиха от полицията. 

Трима са арестувани за 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Окръжния съд в  Перник искане за взимане на непрекъсната мярка " задържане под стража ". Само единият от арестуваните е криминално проявен. 

В рамките на 24 часа са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности, прибавиха проверяващите. Води се следствие за държане на опиати за разпространяване в съучастничество.

" В ГДБОП е добита информация за лица, осъществяващи незаконно произвеждане на цигари за контрабандно въвеждане в страната на акцизни артикули без бандерол от Република Гърция, както и трафик на наркотични субстанции ", разказа Явор Серафимов, заместител шеф на ГДБОП, по какъв начин е почнало следствието. 

Откритата марихуана е с много високо качество, а приблизителната стойност й е около 800 000 лв..

" Марихуаната е превозена в тежко-товарна хладилна комбинация като формалния товар в тази комбинация е бил 22 тона свинско месо. Марихуаната е била укрита измежду месото ", разгласи Серафимов. 

В непосредствена непосредственост до композицията е оборудвана оранжерия за развъждане на марихуана, разгласи още зам.-директорът на ГДБОП. 

Предстои към момента да се прецизира, за кой пазар е била предопределена марихуаната, изясни Серафимов. 

Установено е, че камионът, в който е открита марихуаната, е влезнал от Гърция в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР