Голям пожар в Сакар планина - на границата на областите

...
Голям пожар в Сакар планина - на границата на областите
Коментари Харесай

Няма опасност за хората и населените места заради големия пожар в Сакар планина

Голям пожар в Сакар планина - на границата на областите Хасково и Стара Загора. В гасенето се включи и хеликоптер от 24-та авиобаза " Крумово " от състава на Военновъздушните сили.

Въпреки че пожарът е сред три села - Полски Градец, Светлина и Мъдрец, няма никаква заплаха все още за хората и обитаемоте места. Обявено е отчасти бедствено състояние за територията на община Раднево, където се намира село Полски Градец.



Всички налични екипи на пожарната от Стара Загора и Хасково вземат участие в потушаването на огъня, защото пожарът се гаси от двете страни. Много оказа помощ и тежката верижна техника, която изпратиха от " Марица Изток ", с цел да прокара просеки и да спре разпространяването на пожара, който е тръгнал от изоставена бадемова градина.

" В момента обстановката е много напрегната. Вече почти се развива този пожар, като са наранени широколистни гори. Всички налични 8 пожарни автомобила с наличните хора от ПБЗН-Стара Загора са на терен и работи хеликоптер повече от час ", сподели Иван Чолаков - регионален шеф на Стара Загора.



" Работим и от въздух и от земята, защото като вятърът за доста малко време разви пожара в огромни мащаби. Не мога да кажа какъв брой декари. Работим с техника на " Мини Марица-Изток " и ТЕЦ-2 с тежка верижна техника, с хеликоптер от Военновъздушни сили. Целта ни е да защитим военното отделение, което е зад мен, с просеки и водна отбрана и надлежно пред мен цялата полоса, която е обхваната, с цел да може да я обиколим на време, с цел да не ни изпревари и надлежно посоката на разпространяване към с. Полски Градец да спре. Към момента за Полски Градец няма заплаха. За Мъдрец посока запад - също. За посока Светлина, сътрудниците от Хасково са там, чакам, че и там се оправят добре. Лошото е, че вятъра както виждате се ускорява и бързаме, с цел да успеем да заградим пожара ", изясни комисар Стоян Колев - шеф на РСПБЗН-Стара Загора.

Гасенето ще продължи през цялата нощ, а два от огромните пожара в Хасковско към този момент са потушени. Локализиран е и пожарът край село Брягово, поради който беше оповестено бедствено състояние в община Хасково.

Вижте повече в директното включване на Десислава Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР