Голям пожар в къща близнак в смолянското село Момчиловци остави

...
Голям пожар в къща близнак в смолянското село Момчиловци остави
Коментари Харесай

Пожар остави седем семейства без покрив за Коледа в смолянско село

Голям пожар в къща близнак в смолянското село Момчиловци остави седем фамилии без покрив за Коледа.

Оганят потегля нощес към 22:25 ч. от комин на къщата, като за броени минути се популяризира и макар напъните на локалните хора и пожарникарите, вредите са съществени.

Къщата е от гредоред, като от всяка страна има по три етажа. При пожара са унищожени покривна структура 240 кв.м, мебели, бяла, черна и компютърна техника, домашно имущество, семейства, таван - 180 кв.м и документи, оповестяват от пресцентъра на полицията, представени от Дарик.

"Във въпросната къща живеят седем фамилии, като едно от тях е с малко дете, има и възрастни хора. Къщата сега е необитаема, хората от нощес са настанени при родственици в селото ", разяснява кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

Снощи, съвсем всички поданици на селото се пробвали да оказват помощ, откакто разбрали от камбанният звън, че има проблем. Хората се притичали на помощ с пожарогасители, маркучи, кофи, кой каквото е имал на разположение. Пристигнали и пожарникари от Смолян, като колата им била зареждана с вода над 10 пъти. Това обаче не помогнало. В момента доброволци оказват помощ за разчистването на вредите от пожара.

"Стартираме и дарителка акция, за подпомагането на фамилиите, с цел да могат да си ремонтират къщата. На този стадий слагаме кутии за подаяние в магазините и заведенията в селото ", добави Суркова. Тя за следващ път акцентира, че в селото е належащо да има на място пожарен автомобил, за което е направила специфична докладна преди месеци и се надява най-сетне да се позволи този проблем.

"През последните две години и половина, в селото са станали седем огромни пожара, при които три са оставили хора без покрив и място за живеене. Ако имаме противопожарен автомобил на място, ще можем да реагираме навреме и си мисля, че няма да се стига до такива последици, защото до момента в който дойде подобен от Смолян, минава много време ", разяснява още кметът на Момчиловци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР