Голям пожар избухна на малко след полунощ на улица „Първи

...
Голям пожар избухна на малко след полунощ на улица „Първи
Коментари Харесай

Никога досега в Сандански не се бе случвал толкова голям и страшен кошмар

Голям пожар избухна на малко след среднощ на улица „ Първи май “ в Сандански. Горя солидна жилищна постройка. Огънят е лумнал малко след среднощ в магазин за перилни препарати. Три пожарни са извикани да потушават огнената буря. Десетки хора са евакуирани от домовете си.

Гледката е била страшна, хората били в потрес, а полицията е отделила региона.

„ До този миг в Сандански не е имало сходен огнен смут “, разясниха живеещите в блока, до момента в който чакаха пожарникарите да изгасят пламъците.

Изгорелият магазин е благосъстоятелност на Кирил Божинов. По първична информация полицията работи по версията за тенденциозен палеж.

Щетите на първия етаж са най-големи. Има изпотрошени прозорци, сажди са проникнали на всички места.

Пожарът е засегнал и паркирани пред блока коли.

Извиканите на мястото на случая незабавни медици са оказали помощ на 70-годишен мъж, който ненадейно се почувствал зле и вдигнал кръвно.

Три пожарни се бориха повече от три часа, с цел да потушат ужасяващата огнена буря, обхванала голяма жилищна постройка в Сандански.

Три автомобила, паркирани пред жилищната постройка са изгорели. Десетки жилища са с изпотрошени прозорци. Според живеещите в блока нанесените вреди са за повече от 2 милиона лв..




При създалата се изключителна обстановка на мястото на случая бяха извикани кметът на Сандански Кирил Котев, шефът на полицията Борис Щурков и шефът на РДПБЗН инж.Георги Пармаков.

„ Това е най-страшният, невъобразим пожар, сполетял града “, разясниха живеещите в блока.

Собственикът на магазина за перилни препарати Кирил Божинов не отхвърли версията някой съзнателно да е запалил помещението.

Дежурен екип остана дълго, откакто и последната искра бе загасена, с цел да следи пожара да не се възпламени още веднъж.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и фотоси: struma.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР