Голям компромис е направен в средите на ПП-ДБ с издигането

...
Голям компромис е направен в средите на ПП-ДБ с издигането
Коментари Харесай

Вили Лилков: Кандидатурата на Васил Терзиев е издигната с голям компромис

Голям компромис е изработен в средите на ПП-ДБ с издигането на кандидатурата на Васил Терзиев. Това изясни пред БНР проф. Вили Лилков, един от учредителите на „ Демократи за мощна България “, някогашен водач на ДСБ-София, някогашен общински консултант и претендент за кмет на София през 2015 година, повдигнат от Реформаторския блок.

„ Вероятно тя е ориентирана и към опцията, в случай че се стигне до втори тур, да се желае поддръжката на Българска социалистическа партия, защото в техните среди подобен претендент, би бил леко посрещнат. Десните гласоподаватели и изключително антикомунистите ще бъдат изправени пред много сериозна алтернатива “, счита Лилков.

Проблемът беше да се преодолеят упоритостите на „ Спаси София “ и да се откри подобаващ формат, под който да влязат в тази коалиция на Политическа партия и Демократична България, означи още някогашният общински консултант.

Лилков поздрави ГЕРБ и ПП-ДБ, че са намерили сили да преодолеят тежкия разлом между тях.

„ Това беше най-трудната стъпка – да се сътвори такава сглобка. Те бягат от определението за коалиция, тъй като огромна част от поддръжниците им към момента ги държи треската на предизборната акция и си спомнят заклинанията, които се произнасяха от двете страни. Важните цели на България ги принудиха да бъдат дружно. Тези пристрастености ще се успокояват с времето и постигането на триумфи в ръководството. И министрите работят в тази посока. Пред тях стоят по-важни цели “, счита Лилков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР