Голям е шансът вотът на недоверие в сряда да мине.

...
Голям е шансът вотът на недоверие в сряда да мине.
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев притеснен, че има голям шанс вотът на недоверие в сряда да мине

Голям е шансът вотът на съмнение в сряда да мине. Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Ивайло Мирчев, народен представител от „ Демократична България “. По думите му, напускането на Има Такъв Народ е било предстоящо предвид на събитията от последните седмици, точно неотпускането на прословутите 6 милиарда на министерството на Гроздан Караджов и следствието на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево.

Ако вотът мине потребни ходове няма – това ще бъде извънредно неприятно развиване на обстановката за българската страна. Надявам се новото болшинство в това Народно заседание, което е решило да смъква държавното управление да е наясно с това, което ще направи.

Може би единствените, които си давят ясна сметка са „ Възраждане “, които много ясно дефинираха тъкмо какво желаят – референдум за еврото, Европейския съюз и НАТО, сподели Мирчев. Едни нови избори съставляват голям риск за геополитическата ориентировка на страната и България да бъде тласната към съветската геополитическа орбита. Но явно в ГЕРБ са решили да играят по-хазартно с внасянето на този избор, добави той. Парламентът е с изчерпано доверие и са нужни промени, в случай че оцелее това държавно управление. Оптимистичният вид са избори 2 в 1 на локалните избори, което не наподобява толкоз реалистично с оглед новото болшинство в Народното събрание и вероятността вотът да мине. Мирчев сподели, че се възхищава на напусналите Има Такъв Народ депутати, изключително на Кирил Симеонов, който излязъл и споделил, че желае да може да огледа децата си в очите. Хубаво е и на други депутати да им се разсънят някои морални инстинкти и да поддържат държавното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР