Голям брой от фаталните инциденти това лято на плажа са

...
Голям брой от фаталните инциденти това лято на плажа са
Коментари Харесай

Голям брой от фаталните инциденти това лято на плажа са заради инфаркти и инсулти

Голям брой от съдбовните произшествия това лято на плажа са поради инфаркти и инсулти и подценяване на силата на слънцето. Такава е статистиката и за предходната година. Последните три нещастни случая на плажове в Слънчев бряг и Созопол още веднъж лекарите свързват с аргументи от медицински темперамент и непостижимите жеги.  И при трите съдбовни случая става въпрос за туристи над 60 години. Това сподели Иван Георгиев, шеф на водноспасителна работа.

Лично, аз съм участвал на няколко такива случая – индивидът е в морето до глезените, само че тъй като е във водата, го водят удавен, сподели Георгиев. Плажуващите дано да обръщат преди всичко внимание на здравето си, да носят шапки, да употребяват чадъри, да одобряват задоволително течности, да не влизат в морето в нетрезво положение, да съблюдават инструкциите на спасителите, да вървят на охраняеми плажове, моли спасителят.

Народопсихологията " на мен няма да се случи " тук е невалидна, сподели шефът на водноспасителната работа, която все още е поела повече от 20 морски плажа, измежду които трите най-големи линии в курорта " Слънчев бряг ", Несебър и Созопол.

Той изясни, че тази година морето е удобно и идеално за къпане, а плажовете подготвят към идеална отмора.

Няма мощно неспокойствие, няма течения. Обикновено най-големият зложелател на бедстващите туристи не са подводните течения, нито мъртвото неспокойствие, а суматохата. Много е значимо човек да не се стресира, да резервира хладнокръвие и да се отпусне над повърхността на водата. Ако успее да направи това, ще успее да се избави и самичък, в случай че няма кой да му помогне, разяснява спасителят. Той уточни, че по нашето Черноморие няма толкоз мощни течения, които да издърпат изпадналия в неволя доста във вътрешността в морето. По думите му 98 % от случаите се случват на границата на околните плаващи знаци и малко след тях. Обикновено спасителите и близко плажуващите виждат тези произшествия и оптимално бързо се реагира в съвсем всяка обстановка, съобщи Георгиев.

Той описа и за група нападателни летовници влезнали в морето в нетрезво положение. Благодаря на полицейските чиновници в Созопол, които се отзоваха незабавно на нашия сигнал, сподели Георгиев. Спасителят уточни, че през последните години чужденците са по-недисциплинирани на плажа. Той дефинира като главен проблем острата и все по-задълбочаващата се потребност от фрагменти в обслужващата сфера в туризма. Всяка година става все по-трудно и претендентите да работят като спасители стават все по-малко. В края на сезона евентуално ще организираме кръгла маса, на която ще поканим и представители на виновните институции, съобщи Иван Георгиев. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР