Голям брой опасни микроби могат да живеят по повърхността на

...
Голям брой опасни микроби могат да живеят по повърхността на
Коментари Харесай

Задължително почиствайте тази повърхност, ако искате да сте здрави

Голям брой рискови микроби могат да живеят по повърхността на смарт телефона съгласно Наталия Очинская , написа РИА Новости. Тя е доктор по инфекциозни болести в съветска многопрофилна клиника и се базира на резултатите от изследване на английския университет в Съри.

По време на опита учените са взели проби от смарт телефоните на елементарни хора. Те разкрили, че повърхността на устройствата е място за размножаване на рискови бактерии.
 С този трик в никакъв случай няма да ви се постанова да чистите плочките С този трик в никакъв случай няма да ви се постанова да чистите плочките
Това е един бърз, елементарен и пестелив метод за изработката на екологично чист препарат, с който ще може да почистите плочките вкъщи без п...

" Като част от проучването са тествани 30 телефона на елементарни хора. Оказа се, че в някои случаи корпусът на смарт телефон може да съдържа 18 пъти повече бактерии от ръба на тоалетна паница ", сподели лекарят.

Бактериите могат да причинят редица съществени болести. Например, кожни и чревни инфекции, пневмония и менингит. Поради тази причина експертът по инфекциозни болести поучава да почистваме повърхността на смарт телефона един път на ден.

За това са подобаващи антибактериални кърпички, дезинфектанти за ръце, алкохол или специфични дезинфектанти за устройства, сподели лекарят. Смартфонът би трябвало да е изключен преди почистването. Важно е да не се позволява почистващите препарати да попаднат вътре в корпуса, заключи специалистът.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР