Голям баскетбол се игра в петък вечер в Атина, а

...
Голям баскетбол се игра в петък вечер в Атина, а
Коментари Харесай

Везенков: На всеки му е мъчно, когато не играе

Голям баскетбол се игра в петък вечер в Атина, а част от него бе и едно обичано българско момче - Александър Везенков. Пред погледа на повече от 12 000 фенове в Двореца на мира и дружбата в Пирея " Олимпиакос " с Везенков в редиците, най-сетне надви над безконечния си противник " Панатинайкос " със 79:65 в мач от най-силния клубен шампионат на Стария континент - Евролигата.

" Олимпиакос " - тимът, който има 12 трофеи и 9 купи на Гърция и 3 европейски корони във витрината си, избра Везенков през лятото на предходната година, а прехвърлянето стана по персоналното гледище на новия треньор на отбора - легендата Дейвид Блат.

" Имахме две загуби от Панатинайкос този сезон - една в Евролигата и една в гръцкото състезание. Щастието ни в този момент е голямо ", с тези думи 206-сантиметровото крило застава пред микрофона на Петър Бакърджиев минути след сирената на дуела.

" Изиграхме доста добър мач, започвайки от отбраната. Много сме радостни, че спечелихме този дуел, тъй като с тази победа излизаме на четвърта позиция и гледаме напред ", споделя най-хубавият български баскетболист, който получи от Блат 10 минути игрово време, в които два пъти стреля - един път от тройката и един път отблизо разстояние и приключи с 2 точки в актива.

Снимка: Фейсбук

23-годишният Везенков е рожба на различен прочут гръцки клуб - " Арис " Солун и е привикнал да играе пред огнената аудитория в южната ни съседка от дете, а това атинско дерби сред " Олимпиакос " и " Панатинайкос " бе трето в кариерата му.

" Тук (в Атина) е по-различно. Тук, както виждате, силата на публиката ни оказа помощ доста. Ние обаче играхме доста добре. Вкараха ни единствено 65 точки и то най-после на мача ни вкараха доста. Мисля, че се правихме повече от добре ", радва се нашето момче, което през август смени екипа на " Барселона " с фланелката на гранда от Пирея.

Снимка: Фейсбук

" И в двете зали (тази на ПАО и тази на " Олимпиакос " в Атина) е доста прелестно да се играе, само че избирам да го върша пред нашите почитатели. Те постоянно са зад тила ни и имам вяра, че и отсега нататък ще продължи да бъде по този начин ", споделя още националът, чиито минути в Евролигата напоследък са нищожни, само че в никакъв случай няма да чуете от него дума на недоволство или обезсърчение.

" Чувствам се добре. Готов съм във всеки миг да вляза и да играя. Това е малко по-трудно, само че се надявам да мога да го върша още по-добре за в бъдеще. Винаги на един състезател му е мъчително, постоянно един състезател желае да играе, само че мисля, че такава ми е ролята. Един състезател има един късмет, различен има своите два, само че би трябвало да съм постоянно подготвен ", разяснява с необятна усмивка своята обстановка в тима Александър.

Снимка: Фейсбук

И тук идва огромният въпрос на Петър Бакърджиев, заложен в типичния неналожителен жанр на журналиста:

" Този ли е повода да играеш по-малко ", пита Бакърджиев, сочейки една от най-големите звезди на гръцкия баскетбол - Костас Папаникулау (2 пъти първенец с " Олимпиакос " в Евролигата, някогашен състезател още на Барселона, както и на " Хюстън " и " Денвър " в НБА), който от самото начало до момента в който трае изявлението стои компактно до Везенков, въпреки че нищо не схваща от това, което той приказва на български.

" Не, не. Този ми е съквартирант. Много положително момче и другар. С всички момчета в тима сме другари, само че с този тук имаме по-добра химия ", признава през смях Везенков. Следва братска прегръдка с един от най-близките му хора в тима - Папаникулау и двамата с бърза стъпка се насочат към съблекалнята, където припрян за анализа след мача ги чака огромния Дейвид Блат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР