Голмайсторът на Ливърпул Момахед Салах спечели наградата за футболист на

...
Голмайсторът на Ливърпул Момахед Салах спечели наградата за футболист на
Коментари Харесай

Салах спечели наградата за футболист на годината в Африка

Голмайсторът на " Ливърпул " Момахед Салах завоюва премията за футболист на годината в Африка. 25-годишният египтянин изпревари Пиер-Емерик Обамеянг от " Борусия " (Дортмунд) в конкуренцията за оценката, което Би Би Си връчва от 1992 година

Салах прави най-силната година в кариерата си както на клубно, по този начин и на национално равнище. Той вкара 19 гола в първите си 24 мача за " Ливърпул ", който го купи от " Рома " през лятото за 42 млн. евро (без бонусите).

Египтянинът означи и пет гола в 11-те си мача с националната фланелка през 2017 година Той изведе тима си до край за Купата на Африка (загубен от Камерун) и класиране за международното състезание следващата година, като стана голмайстор на квалификациите в зона " Африка ".

" Винаги е особено, когато спечелиш нещо. Мисля, че адресирам една страхотна година, тъй че съм доста благополучен. Искам да благодаря на съотборниците ми в " Ливърпул ", на тези в " Рома ", с които направихме добър сезон, и на съотборниците ми в националния тим ", сподели Салах.

Той е третият египтянин, който печели премията за футболист на годината в Африка, след Мохамед Баракат (2005 г.) и Мохамед Абутрика (2008 г.). " Радвам се, че съм в такава компания. Искам да бъда най-хубавият футболист в историята на Египет и работя крепко, с цел да го реализира ", сподели още Салах.

Той получи премията си на клубната база в Мелууд от мениджъра си Юрген Клоп. " Аз съм огромен щастливец. Работил с няколко изключителни играчи и съм благополучен, че в този момент имам тази опция с Мо. Най-хубавото при него е, че e към момента е млад и има още доста накъде да се развива. Има още доста капацитет, върху който да работим ", сподели германецът.

Салах е вторият състезател на " Ливърпул ", който печели премията за футболист на годината в Африка. Първият е сенегалецът Ел Хаджи Диуф през 2002 година

В челната петица за 2017 година влязоха Наби Кейта (Гвинея), който през лятото ще премине от " Лайпциг " в " Ливърпул ", различен състезател на мърсисайдци - Садио Мане (Сенегал), и Виктор Воузес, който стана първенец на Англия с " Челси " и беше топреализаторът на Нигерия при безапелационното класиране за мондиала в Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР