Голфърите на Европа записаха историческо постижение, след като за първи

...
Голфърите на Европа записаха историческо постижение, след като за първи
Коментари Харесай

Тотална доминация на Европа в първата сесия на Райдър Къп

Голфърите на Европа записаха историческо достижение, откакто за първи път в историята завоюваха и четирите мача против Съединени американски щати от първата сесия на емблематичния шампионат Райдър Къп, който стартира през днешния ден на игрище " Марко Симоне " край Рим, Италия.


Американците търсят първа победа на европейска земя от 30 години насам и преди две години в Уислинг Стрейтс тотално надиграха своите противници, само че европейците демонстрираха, че са на друго равнище пред лична аудитория. Във формата форсъмс (двама съотборници се редуват с една топка) положителният звук за отбора на капитана Люк Доналд зададоха Джон Рам (Испания) и Тирел Хатън (Англия), който се постановиха изрично над настоящия номер 1 в света Скоти Шефлър и дебютанта Сам Бърнс с четири точки задатък три дупки преди края (4 и 3). Във втория мач голфърът в най-хубава форма в света Виктор Ховланд (Норвегия) си партнира с Людвиг Оберг (Швеция) за победа над Макс Хома и Брайън Хармън с 4 и 3.

В мач номер 3 ирландецът Шейн Лаури и австриецът Себ Страка удържаха късния напън на ветерана Рики Фаулър и двукратния мейджър победител Колин Морикава, с цел да завоюват с 2 и 1, а най-оспорван бе последният дуел, в който четирикратният мейджър първенец Рори Макилрой и Томи Флийтууд се изправиха против Зандер Шофеле и Патрик Кантлей. Макилрой и Флийтууд бяха покрай това да изтърван нежната си преднина в края, само че страховит удар за вкарване на Флийтууд на 15-та дупка и свръхестествен драйв на Макилрой на 17-та донесоха точката.


Така Европа стартира по допустимо най-хубавия метод 44-то издание на Райдър Къп и поведе с 4:0, а през днешния ден следобяд предстоят четири мача във формат форболс (двамата съотборници играят с две топки). Утре ще се изиграят още четири форсъмс и четири форболс мача, а в неделя ще има 12 мача на сингъл, които ще дефинират спечелилия.

Съединени американски щати има потребност от 14 точки, с цел да резервира трофея си, до момента в който Европа се цели да стигне 14,5 точки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР