Големият въпрос е ще се научим ли да правим компромиси.

...
Големият въпрос е ще се научим ли да правим компромиси.
Коментари Харесай

Проф. Дичев: Видяхме, че ГЕРБ не може да бъде изолирана, въпреки опитите


Големият въпрос е ще се научим ли да вършим взаимни отстъпки. Трябва да има механизми, свързани с стратегии, ритуали, етикет. С тази пропорционална система сме наказани на тези взаимни отстъпки. Така че или би трябвало да сменим системата на мажоритарна, или да се научим на взаимни отстъпки. Такова мнение изрази културологът проф. Ивайло Дичев в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му 2/3 от хората желаят да има държавно управление, което е едно " безмълвно болшинство ", само че по-гласните, които са малцинство, са срещу това.

Отиваме към избори, само че след тези избори какво ще се случи, с изключение на ГЕРБ и Движение за права и свободи да получат преимущество поради връщането на хартиената бюлетина и операциите, които ще се случат... друго няма да се промени, означи проф. Дичев.

Според него даже да се излъчи държавно управление с третия мандат, то няма да бъде продължително.

Това държавно управление ще бъде в доста тежка обстановка, тъй като едно враждебно болшинство ще го държи непрекъснато в шах и от риска да бъде свалено, сподели още той.

Отчете, че макар всички опити да бъде изолирана ГЕРБ, партията на Борисов не изчезва, защото резервира своите гласоподаватели и своята клиентела.

На финала на диалога проф. Дичев уточни, че от решението на Радев на коя партия да даде мандата ще си проличи желае или не желае да има постоянно държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР