Големият Стилиян Петров отново трогна България! Рекордьорът по мачове с

...
Големият Стилиян Петров отново трогна България! Рекордьорът по мачове с
Коментари Харесай

Емоцията от Мача на надеждата

Големият Стилиян Петров още веднъж трогна България! Рекордьорът по мачове с националната фланелка напусна футболния терен на стадион “Васил Левски ” с същински сълзи, получавайки безкрайната обич на всички футболни звезди, взели участие в “Мача на вярата ”, както и бурните овации на над 20 000 по трибуните.

Той получи прегръдка от всички играчи и треньори, до момента в който плачеше, слушайки особено в негова чест " You`ll Never Walk Alone " (в превод: Никога няма да останеш сам), химнът на Селтик и Ливърпул.







" Каузата да оцелееш е нещо огромно и велико, по тази причина сме всички тук - да дадем вяра, съпричастност на всички, които се борят с тази болест. Трудно е, тежко е, само че както дадохте на мен сили, с цел да мога 11 години по-късно да облека фланелката на България и да се развличам пред вас. Днес видях, че България е единна и мощна.

Всички тези звезди, които дадоха времето си, с цел да са тук през днешния ден, дадоха времето си да ви забавляват, а вие показахте една съпричастност, една огромна мощ. Това е България и можем единствено да се гордеем. Благодаря за поддръжката, за любовта. Моята обич към вас в никакъв случай няма да спре и през днешния ден показахте за какво съм горделив, че съм българин. Благодаря ви! ", съобщи Петров секунди след демонстративния мач, чийто доходи ще бъдат дарени за битка с онкологичните болести в България.

Те ще бъдат разпределени както сред лечебни заведения в страната, по този начин и за подпомагането на хора, които се борят с подлото заболяване.









Историческата дата 6 септември участва на формалните екипи на " Мача на Надеждата ". Върху номерата на екипите бе прокламацията на княз Александър I Батенберг, с която той се афишира за " княз на Северна и Южна България ".

Така се отдава респект на Съединението на България, празникът, на който се състоя мачът. И се съчетават борбите за единна България и тази за живота на онкоболните.

Шоуто на терена сред България и Отбор на звездите приключи 3:3, а Стан игра съвсем по едно цяло полувреме и за двата отбора. Димитър Бербатов бе прецизен в 4-ата минута с глава. Роберт Пирес изравни в 19-ата минута с красиво осъществяване. Хенрик Ларсон донесе цялостен поврат в 30-ата минута.











Атрактивно осъществяване на Пеев възвърне равенството в 32-ата минута. Между двете попадения Петров бе сменен под бурните овации на публиката, като втората част стартира да играе за родния отбор. Мартин Петров донесе нов поврат и преднина за България в 51-ата минута, до момента в който Джо Коул изравни в 73-ата минута с майсторско осъществяване.

Благотворителният дуел, проведен от Фондация “Стилиян Петров ”, стартира в 17:15 часа на националния стадион “Васил Левски ”. Рекордьорът по мачове за " трикольорите " бе капитан на чужденците.

Той събра на едно място митове на българския футбол, както и огромни имена от международните терени. Освен това президентът на България Румен Радев, Премиерът страната Николай Денков, министърът на спорта Димитър Илиев, както и още доста известни персони бяха по трибуните и в ложите.

Двата тима бяха представяни един по един в продължение на над 15 минути от известните водещи Иван и Андрей, като най-вече аплодисменти събраха Стилиян Петров, Христо Стоичков и Димитър Бербатов от българите и Неманя Видич, Рой Кийн и Хенрик Ларсон от чужденците.

Единственото Наско Сираков излезе под аплодисментите граждански, защото не взе присъединяване в мача, само че бе част от тима. Всички играчи бяха със специфични тениски " Петьо, с теб сме! ", в поддръжка на изчезналия Петър Хубчев, чиято фланелка с №5 бе дадена персонално от Христо Стоичков на помощника му Левон Апкарян.















Стилиян Петров разгласи, че в живота си е плакал четири пъти - при ражадането на двете му деца, последния мач със Селтик и през днешния ден.

“Знаех какво да чакам, знаех кои футболисти потвържадат и кои отпадат по персонални аргументи в последния миг. Като цяло звездите, хората, които пристигнаха през днешния ден, направиха шоу въпреки и в по-бавно движение. Както видяхте, Христо Стоичков с невероятното допиране, Мартин Петров ненапълно с бързината си, демонстрираха на България, че футболът е жив, само че за друга идея. Чужденците са очаровани от публиката, по какъв начин ги посрещнахме. Това може да ни прави горди с тази идея.

Когато излязох, Джоркаеф сподели, че Стоичков към момента си има докосването, финеса, погледа. Христо Стоичков си е Христо Стоичков. Снощи огромна част от гостите дойдоха, Христо Стоичков беше в хотела, всички имаха необикновен почит към него. Можем единствено да се гордеем, че е българин и част от нашата история.

Много прочувствено. Беше доста значимо да усетя любовта на почитателите и да покажа, че съм оценил, чул всички молебствия към мен и моето семейство ”, сподели Стилиян, който добави, че е плакал четири пъти.

“Четири пъти - когато се родиха двете ми деца, прощалния мач в Селтик и довечера. Много е мъчно да се провежда такова събитие, само че имах необикновен екип, който работи неуморно, непрекъснато ”, призна рекордьорът по мачове за националния ни тим, а по-късно бе запитан дали има някой, който е отказал поканата му за днешния мач, на което отговори:

“Да, има. Но няма да му кажа името, тъй като идеята е положителна. Не желая да встъпвам в тези неща. Всеки си има отзиви, визии, пререкания. Но напълно обикновено, аз съм го очаквал. За мен не е проблем. Хората, които пристигнаха през днешния ден да зарадват всички почитатели и вас, демонстрират огромни сърца ”, приключи Стилиян Петров.

Снимки: Lap.bg

















Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР