Големият син на проф. д-р Тоньо Шмилев – Илиян Шмилев,

...
Големият син на проф. д-р Тоньо Шмилев – Илиян Шмилев,
Коментари Харесай

Синът на проф. Шмилев и приятелката му сред първите, помогнали на децата от катастрофиралия сръбски автобус

Големият наследник на проф. доктор Тоньо Шмилев – Илиян Шмилев, и приятелката му Ива са били измежду първите, оказали помощ на потърпевшите при злополуката с рейс на автомагистрала " Тракия " в неделя.

„ Гордея се с тях, тъй като такова нещо не се случва всеки ден, само че те са реагирали правилно”, показа пред TrafficNews наложеният експерт по детски заболявания и изявен специалист с над 45 години опит в диагностиката и лекуването на белодробни болести при децата.

Илиян и Ива се прибирали от морето. Оказали се на мястото на тежкия случай минути откакто е станал. Без да се замислят спрели колата и почнали да оказват помощ.

Илиян изваждал потърпевшите от рейса. Ива, която е магистър по здравни грижи и работи като анестезиологична реанимационна сестра, ги превързвала, обездвижвала, серпантина кръвотечение.

„ Имало е и други хора, които са помагали. Разбрах, че е имало и двама лекари, сътрудници, които са организирали нещата”, описа проф. Шмилев.

Синът му не е наследил специалността на своя татко и дядо. Той се занимава с предпечатна подготовка на здравна литература. Въпреки това е реагирал извънредно съответно в тази обстановка. Ива пък е работила като експерт и е оказала първа помощ на децата. Проф. Шмилев е горделив от тяхната реакция.

„ Това е присъщо на възпитани хора, които имат ангажимент да се притекат на помощ на пострадалите”, добавя педиатърът.

Припомняме, че случаят стана сред 217 и 218 км на аутобана в посока София. Тежко пострадаха две деца, които бяха превозени в болница „ Пирогов” в София. Двама възрастни и 12 деца пък бяха настанени в болничното заведение в Стара Загора.

По-рано през днешния ден изпълнителният шеф на „ Пирогов” доктор Валентин Димитров заяви, че двете деца са в устойчиво, само че тежко положение. Те се намират в детска реанимация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР