Големият проблем е да оценим регреса в дадени области и

...
Големият проблем е да оценим регреса в дадени области и
Коментари Харесай

Да оценим регреса и да мобилизираме потенциала си, призова Владимир Кисьов

Големият проблем е да оценим регреса в дадени области и да забележим по какъв начин да активизираме капацитета си. Хората няма да чакат. Вече 15-20 година сме в преход - няма такава страна с подобен дълъг преход. Може би сме единственият образец от Югоизточна Европа.

Това съобщи Владимир Кисьов по време на интернационалната научна конференция " 30 години промени на общественото ръководство в Централна и Източна Европа: идващият небосвод ". Кисьов някогашен основен договарящ с Европейски Съюз, който размени Александър Божков в тази роля.

Да употребяваме капацитета на хора, които могат да мислят и да са в интерес на обществото, прикани Кисьов. Според него е значимо по какъв начин да бъдат въвлечени младежите да вземат участие в отбраната на постигнатото и по наши дни.

Всяко стабилно нещо може да бъде разтърсено. Свидетели сме по какъв начин тази резистентност за НАТО и Европейски Съюз се клати всеки ден, сподели Кисьов.

Свободата и демокрацията желаят ежедневна битка. Благодаря на тези 700-800 души, които никой не ги е виждал, само че това бяха хората, които с възторг работиха да реализират нещо, сподели той по адрес на специалистите, които приготвиха България за участие в НАТО и в Европейски Съюз.

Екатерина Михайлова: С дребни цели мъчно се реализират огромни резултати
Екатерина Михайлова: С дребни цели мъчно се реализират огромни резултати

Най-големият недостиг е недостига на правдивост, счита юристът

Нямаше потребност да бъдат доста убеждавани, по това време научните институти освободиха много фрагменти, които участваха в ръководството на страната. Те бяха квалифицирани хора, работейки с възторг. Имахме министър председател (Иван Костов - б.р.), който разбираше защо става дума.

Там не можеше да се явиш неопитен на съвещание или по европейски въпроси или в Министерски съвет и да не знаеш какво докладваш и то да се одобри. Единствено можеше да бъдеш отхвърлен от заседаниеу че си неопитен - друго избавление нямаше, напомни Кисьов времето от началото на прехода.

Когато приказваме за постигнатото (от България - б.р.) - с помощта на доцент Стефанова в Комитета на районите за пръв път български пратеник показа мнение. Доброто ръководство на локално и районно равнище - какво би трябвало да се прави в Европейски Съюз, в България бе показано от страната (България), за която има най-вече забележки за локално и районно равнище. Това мнение стана пособие за Екологичен потенциал и за Европейска комисия. Години наред те вадеха от там оферти и одобряваха наставления. Не съм уверен, че тези наставления ние ги прилагаме в този момент, когато се връщат към нас от Европа, а те са препоръчани от нас, призна Кисьов.

Трябва да имаме самочувствие. В момента най-големият въпрос е дали напредъкът от тук нататък доминира пред регреса. Имам чувство, че има декаданс в използването на разпоредбите, съобщи някогашният зам.-външен и зам.-промишлен министър.

Той даде съответен образец за декаданс в администрацията - откакто парадирахме, че подтикваме и че това е приоритет да отпаднат маса документи - уверение за наследници ще ви изискат на всички места. Дори на гробищата, които са общинското дружество и употребяват ЕСГРАОН желаят това уверение.

След като казахме облекчения на фамилния бизнес, измислиха, че се заплаща и 50 см тротоарно право за продавач, който застава до щендарите. С това ли улесняваме дребния и междинен бизнес, попита реторично Владимир Кисьов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР