Големият пожар в Бургаско край село Кубадин е ликвидиран и

...
Големият пожар в Бургаско край село Кубадин е ликвидиран и
Коментари Харесай

Потушен е големият пожар в Бургаско, на място остават дежурни екипи

Големият пожар в Бургаско край село Кубадин е премахнат и няма заплаха за хората.

Повече от денонощие продължи битката с огъня, в която се включиха с изключение на пожарникари и десетки военни, горски, доброволци и два хеликоптера.

На място остават 5 екипа на пожарната, които гасят дребни огнища в засегнатата територия. Хеликоптерите са се отдръпнали през вчерашния ден вечерта, откакто стихията е била овладяна.

Остава в действие обаче оповестеното отчасти бедствено състояние. Пожарната има подготвеност да реагира, в случай че по-късно денем вятърът се усили и разпали към този момент загасените огнища.

Според локалните поданици пожарът е породен от разпален огън от незаконни мигранти. Изгоряла е над 5 декара смесена гора.

" След изработен обход рано сутринта все още е ликвидирана заплахата за популацията и за село Кубадин. Пожарът е ограден, локализиран и все още няма заплаха да се популяризира в огромен горски масив. Обстановката е динамична поради мощните ветрове тази година, доста постоянно ни изненадват, само че имам уверението, че все още обстановката е спокойна и овладяна ", съобщи Пламен Янев, регионален шеф на Бургас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР