Големият бариерен риф в Австралия се заражда в експлозия от

...
Големият бариерен риф в Австралия се заражда в експлозия от
Коментари Харесай

Големият бариерен риф се възстановява от избелване на коралите

Големият бариерен риф в Австралия се заражда в детонация от цветове, до момента в който естественото знамение, включено в листата на международното завещание, се възвръща от животозастрашаващи епизоди на избелване на коралите, оповестява АП.

Учените във вторник вечерта следиха коралите и оплождането за милиарди потомци в Тихия океан край крайбрежния град Кернс на щата Куинсланд.

Събитието по мятане на хайвера продължава два или три дни.

Мрежата от 2500 рифа, покриващи 348 000 квадратни километра, пострада доста от избелването на коралите, породено от необичайно топлите температури на океана през 2016, 2017 и предходната година.

Избелването повреди две трети от коралите.

Гарет Филипс, морски академик от Reef Teach учи хвърлянето на хайвера като част от план за наблюдаване на здравето на рифа.

" Удовлетворително е да видя по какъв начин рифът се възражда ", сподели Филипс в изказване в сряда. " Това е мощна проява, че неговите екологични функционалности са непокътнати и работят, откакто са във фаза на възобновяване повече от 18 месеца ".

" Рифът е минал през своите лични проблеми, като всички нас, но все още може да реагира - и това ни дава вяра. Мисля, че всички би трябвало да се съсредоточим върху успехите, до момента в който излизаме от пандемията ", добави Филипс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР