Големият български актьор Марин Янев навършва на 17 февруари 80

...
Големият български актьор Марин Янев навършва на 17 февруари 80
Коментари Харесай

Честит: Марин Янев навърши 80

Големият български артист Марин Янев навършва на 17 февруари 80 години. Ето какво съобщи той в предаването " Артефир " по БНР:

" Не всичко зависи от нашите положителни планове и пожелания и сякаш различен се грижи да подрежда нещата... Да не бъдем песимисти – въпреки и на 80, човек би трябвало да има вяра в положителните неща, които ни предстоят. Нашата специалност е такава, че бихме могли, в случай че не друго, най-малко да поддържаме илюзията в хората, че не всичко, което следва, е мрачно и безперспективно. Има смисъл, знаете ли!

Аз не съм по статистиките и не обичам равносметки, не че се опасявам от това. С това се занимават хората, които са край мен, не че ми е неприятно от кое място и по какъв начин съм тръгнал... къде съм вървял и какъв брой съм съумял. Но избирам да пребивавам с утрешния ден.

Толкова доста хора чух през днешния ден с положителни думи и пожелания – става ми топло от това, че не са ме не запомнили. Моята внучка, която живее и работи в Лондон, се е вдигнала със брачна половинка си и идват през днешния ден за рождения ми ден. Те ми дават вярата и самочувствието, че въпреки всичко нещо положително съм приключил, щом се отнасят по тази метод към мен – има вяра, че не е било на вятъра всичко, което се е случило дотук.

Марин Янев споделя с мъка:

" Колкото и дребна да е България, тя е длъжна да отглежда гениите си, да се грижи за тях. При нас надвива завистта сякаш. Ние не си отглеждаме гениите, ние ги мачкаме... Дори в случай че погледнем това, което се случва през днешния ден в Народния спектакъл, е белег точно на това... Пак се появява синдромът на заличаването, на мачкането, за какво бе, хора?! "

Актьорът споделя, че у него живее един максимален съдник, с който той сверява желанията си, оценките си. Аз го назовавам " моето вътрешно аз ", " моето его ", доста му се поверявам.

Човек, изключително в тази специалност, е егоцентрик. Той пази егото си, мнението си, мисленето си. В едно общество, което има своите правила, които в някаква степен си приел, какъв брой постоянно се случва тези правила да конфликтуват с разпоредбите на егото ти? Там някъде се крие майсторството да намериш този баланс сред разпоредбите на обществото, в което живееш, и личното си его. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР