Големите вериги бензиностанции - на среща с властта. Вицепремиерът Томислав

...
Големите вериги бензиностанции - на среща с властта. Вицепремиерът Томислав
Коментари Харесай

Шефовете на големите бензиностанции спешно при властта заради протестите

Големите вериги бензиностанции - на среща с властта. Вицепремиерът Томислав Дончев одобри управлението на петролната и газова асоциация във връзка митингите против високите цени на горивата.
Резултатите от петролната и газова асоциация първо ще бъдат разисквани и след това изпратени документално до държавното управление и медиите. Ръководството на асоциацията предложи съответни ограничения. За концепцията на властта в касовите бележки от бензиностанциите да се вижда - кое е индустриалната цена на горивото, кое са налози, кое облага - имало и плюсове, и минуси - те също щели да се обсъдят. Каквито и да са ограниченията обаче, съгласно асоциацията, не е действително да се чака реакция на пазара в идващите дни.

„ Предложихме няколко ограничения. Предложение за понижаване на цената на горивата, разбори на пазара и така нататък Следва да се обсъдят и с Управителния съвет, само че отидохме с съответни оферти. Това, което обсъждаме са в това число и ограничения, които изискват държавна интервенция, някои от тях и смяна в законодателството, т.е. не е нещо, което може да се случи в границите на ден-два. Има и такива ограничения, само че има и ограничения, които изискват смяна в законодателството. Търсим своя метод да дадем своя принос за нормализиране на пазара”, сподели изпълнителният шеф на Българската петролната и газова асоциация Андрей Делчев, цитира НТ.

В последните две седмици цените на бензина паднаха доста – с над 15 стотинки за литър. Дизелът също коства по-малко, макар че спадът не е толкоз огромен. Според петролната и газова асоциация поевтиняването няма нищо общо с митингите, а с интернационалните пазари. Конкретика за ограниченията, препоръчани от бизнеса, се чакат следобяд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР