Големите вериги бензиностанции на разговори с властта. Вицепремиерът Томислав Дончев

...
Големите вериги бензиностанции на разговори с властта. Вицепремиерът Томислав Дончев
Коментари Харесай

За цените на горивата: Властта очаква жест от търговците чрез намаляване на печалбата

Големите вериги бензиностанции на диалози с властта. Вицепремиерът Томислав Дончев чака жест с цените на горивата под формата на по-малка облага.  

За последните 13 дни от началото на месеца цената на литър елементарен бензин е паднала приблизително с 14 стотинки. С пет стотинки по-малко коства литър дизел през днешния ден, спрямо 1 ноември. На най-непроменливите цени зареждат водачите на газ. Литърът коства приблизително 1,8 лв.. Решение по какъв начин горивото да е по-евтино страната чака от бизнеса. Срещата ще се организира в четвъртък. Големите в сектора може да измислят ограничения, като отнемане от облага.

„ За мен, без да съм в обстановка да им давам ум, би следвало да се борят за доверието на всички техни клиенти. Не им познавам счетоводните сметки, не съм шеф на някоя от тези компании, само че съгласно мен в тази обстановка могат да създадат един добър жест, т.е. да си понижат облагата ”, съобщи заместител министър-председателят Томислав Дончев.

Според експерти да разчитаме страната да убеди бизнеса да понижи облагата си не е реалистично.

„ Путин направи нещо такова, само че не би трябвало да забравяме кой е Путин и каква е Русия. Тя създава петрол. В една такава стопанска система е допустимо, в нашата е невероятно ”, съобщи енергийният специалист проф. Атанас Тасев.

Според Томислав Дончев намаляването на налози е невероятно. Намаляването на акциза не е вид и съгласно специалисти, тъй като това може да значи наказания от Европа. Някои синдикати към този момент поддържаха митингите против цените на горивата. Според КНСБ зад шествията стои организация и социална гняв. Думата на страната ще вземе ограничения по всички реалистични претенции на  протестиращите. От Петролната и газова асоциация обясниха, че са подготвени на диалози и с властта, и с обществото.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР