Големите туроператори у нас са изразили притеснения относно късните резервации

...
Големите туроператори у нас са изразили притеснения относно късните резервации
Коментари Харесай

Туроператорите у нас притеснени за резервациите през юли и август

Големите туроператори у нас са изразили терзания по отношение на късните резервации на туристите , което би се отразило отрицателно на резултатите през месеците юли и август . Това демонстрира изследване, осъществено специалистите от Министерството на туризма през последните седмици.

За да се обърне тази зараждаща се наклонност, ведомството работи с правилна и доказана информация , която подава, с цел да бъде отразена обективно в националните и международните медии. Постоянството в тези взаимни дейности ще поддържа устойчивата наклонност във възобновяване на туристическия бранш в страната.

В същото време настоящите данни в Единната система за туристическа информация за интервала 1 – 15 юни няма спад на туристите в област Бургас . Общият брой регистрации на туристи в региона е над 123 000., което е растеж от 9% по отношение на същия интервал на предишния летен сезон.

В региона най-вече са българските туристи – над 35 хиляди, следвани от полските – над 17 000, румънските – над 15 000, английските – над 15 000, немските – над 9000., молдовските – над 5000 и чешките – над 5000.

Спад се регистрира на вътрешния пазар поради неприятното време . Броят на туристите, посетили област Бургас от Англия , е подобен със същия интервал на предишния летен сезон .

Ръст от 17% се регистрира и по Северното Черноморие в областите Варна и Добрич . Там общият брой регистрации на туристи е над 96 000 .

По Северното Черноморие най-вече са румънските туристи – над 35 000, българските – над 22 000, немските – над 12 000, полските – над 8000, молдовските – над 2000 Ръст има от Румъния – 35%, Германия – 20%, Полша – 56%. И на Север се регистрира спад от вътрешния пазар .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР