Големите тържества по случай 70-та годишнина на кралица Елизабет II

...
Големите тържества по случай 70-та годишнина на кралица Елизабет II
Коментари Харесай

Започнаха тържествата за Платиненият юбилей на Елизабет II

Големите тържества по случай 70-та годишнина на кралица Елизабет II на английския трон започнаха преди ден. В четвъртък следобяд (2 юни) се организира Парадът на знамената - боен церемониал, който мина под балкона на Бъкингамския замък.
 Снимка 576293
 

Най-вълнуващо за всички беше точно кой стои на балкона.

Там стояха 96-годишната Елизабет дружно със сина си и престолонаследник принц Чарлз, брачната половинка му Камила, внука си принц Уилям и неговото семейство - Кейт Мидълтън с принц Джордж, принцеса Шарлот и най-малкия принц Луис.
 Снимка 576295
 

Принц Хари и Меган Маркъл дружно с децата си - тригодишният Арчи и съвсем едногодишната Лилибет, дойдоха от Калифорния на 1 юни, само че не бяха включени в формалната част от церемонията, тъй като не са настоящи членове на кралското семейство.

Очаква се обаче херцозите на Съсекс да участват на днешната публична работа в катедралата " Сейнт Пол " в Лондон. На нея обаче няма да участва самата кралица. Това се оповестява в публично изказване на Бъкингамския замък, а повода е затрудненото й в последните месеци придвижваме.
 Снимка 576296
 

От Guardian ни напомнят, че отбелязването на Платинения празник е първото огромно събитие, което Елизабет II посреща без брачна половинка си принц Филип, който умря предходната година. А парадът в действителност се оказа впечатляващ - участвали са повече от 1400 бойци и 250 коне, които са минали пред повече от 14 хиляди фенове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР