Големите международни круизни компании ще включат България в програмите си

...
Големите международни круизни компании ще включат България в програмите си
Коментари Харесай

Големите круизни компании включват Варна в програмите си за 2026 г.

Големите интернационалните круизни компании ще включат България в стратегиите си за 2026 година, като се надяват до тогава да е завършила войната в Украйна. Това стана ясно след среща на управлението на „ Пристанище Бургас “ ЕАД с представителите на концерните, които дойдоха за 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища MedCruise, която се организира за първи път в Бургас от 10 до 13 октомври 2023 година Корабите ще стопират в Бургас, Варна или Несебър, и по-късно ще отиват до Констанца в Румъния, съобщи пред TravelNews Диян Димов, изпълнителен шеф на „ Пристанище Бургас “. Одеса в Украйна отпада от проектите им. Обмислят се още направления до Батуми в Грузия и до турски пристанища на Черно море.

Компаниите към този момент са създали своите стратегии за 2024 и 2025 година, в които няма да бъде включена България поради продължаващата война в Украйна. В момента обаче те приготвят маршрутите за 2026 година и се надяваме да ни включат в круизните линии, изясни Димов. Някои от корабите спираха на българските пристанища преди Ковид пандемията и бяха пуснали много поръчки за след нея за 2022 година, само че стартира войната в Украйна и всички стратегии бяха анулирани.

Зам.-председателят на Съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас “ Мария Белколева сподели, че компаниите ще пуснат изследвания измежду своите клиенти с местата по Българското Черноморие и дали желаят да ги посетят. „ Най-много имат намерение да водят у нас американски туристи, тъй като за тях България е нова и непозната дестинация. Те към този момент са обиколили множеството направления в Средиземно море и Карибите, като в този момент търсят нови и забавни места за круизни пътувания “, акцентира тя. Интерес има още от австралийци и несъмнено, от европейски туристи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР