Големите и малките компании имат множество възможности, когато става въпрос

...
Големите и малките компании имат множество възможности, когато става въпрос
Коментари Харесай

Предимства на облачния сървър


Големите и дребните компании имат голям брой благоприятни условия, когато става въпрос за избор на вярната алтернатива за заоблачен сървър. Най-добрите облачни сървъри са усъвършенствани за характерни потребности и бюджети. Това, което работи за световно дружество, може да не е уместно за компания от междинен клас, само че постоянно предлагаме да се направи консултация и да се запознаете с.

Облачните сървъри могат да бъдат ситуирани в три съществени вида облаци:

Обществен облак: Облачните сървъри най-често се внедряват посредством обществения облак. В този сюжет снабдител трета страна има и ръководи сървърите и другата инфраструктура и дава на своите клиенти достъп до компютърни услуги при поискване.

Частен облак: Една компания може да хоства свои лични облачни сървъри частно и да поддържа надзор върху тяхното ръководство и поддръжка. Тези сървърни запаси не се споделят с други организации, само че защото са в облака, те могат да бъдат налични отдалечено от всеки чиновник, нормално посредством фирмен интранет или VPN.

Хибриден облак: Публичните и частните облаци могат да се комбинират с местни облачни сървъри и външни облачни сървъри, работещи дружно. Тази хибридна облачна среда дава на фирмите повече благоприятни условия и еластичност за поддържане на надзор и сигурност, когато е належащо. Той също по този начин употребява обществени облаци, когато те би трябвало бързо да се разширят, с цел да отговорят на възходящото търсене.

Какви са преимуществата на заоблачен сървър?

Облачните сървъри направиха гражданска война в ИТ промишлеността, доказателство е и. Безброй компании се отдалечиха от обичайните, централизирани настройки на сървъри и инфраструктура, с цел да се възползват от тази изменяща играта технология. Четири съществени преимущества водят до тази смяна:

Достъпност: Използването на облачни сървъри, ръководени от снабдители трети страни, е доста по-евтино за една компания от закупуването и поддържането на лична инфраструктура. Компаниите се възползват от икономии от мащаба, когато споделят сървърни запаси с други, и заплащат единствено за ресурсите, които употребяват.

Удобство: Ресурсите на обществения облак постоянно могат да бъдат предоставени за няколко минути и елементарно да се ръководят посредством един надзорен панел или API. Когато ИТ екипите към този момент не би трябвало да поддържат комплицирани инфраструктури на място, техните запаси се освобождават за други задания. Потребителите имат достъп до данни отвред.

Мащабируемост: Тъй като потребностите от калкулации и предпазване на данни се трансформират, облачните сървъри могат да реагират бързо, като се усилват или понижават, с цел да отговорят на търсенето.

Надеждност: Облачните сървъри могат да обезпечат същата продуктивност като профилираните сървъри. Тъй като облакът работи на голям брой сървъри в споделена среда, услугата може да продължи даже в случай че един съставен елемент се повреди.

Плюсовете и минусите на заоблачен сървър

Предимствата на потреблението на облачни сървъри – доходност, мащабируемост и еластичност – надалеч надвишават минусите. Но за някои организации облачните сървъри няма да отговорят на всичките им потребности.

Едно от провокациите е по-малкият надзор, защото компания, употребяваща обществен облак, не ръководи личната си инфраструктура вътрешно. Ако обществен облак претърпи спиране или се забави заради ненадейно търсене от други клиенти, те би трябвало да изчакат доставчикът да в профил казуса.

Ето за какво някои компании избират да внедрят композиция от облачна и местна инфраструктура. Последните могат да бъдат отдадени на сериозни за задачата или натоварвания с висока степен на сигурност, като ги държат под личен надзор.

Компаниите имат безчет благоприятни условия за избор за сървърно съоръжение и хостинг. Те могат да избират от стотици облачни снабдители за даване на услуги. Броят на облачните сървъри продължава да нараства, защото центровете за данни и сървърните ферми се уголемяват по света. За да се отговори на възходящите условия на компютрите и обвързваните устройства, може да са нужни няколкостотин милиона сървъра в близко бъдеще.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР