Големи корпорации, сред които Samsung и JPMorgan, започват да се

...
Големи корпорации, сред които Samsung и JPMorgan, започват да се
Коментари Харесай

Как големите компании се опитват да разберат метавселената?

Големи корпорации, измежду които Samsung и JPMorgan, стартират да се пробват да разучават метавселената, която бързо се трансформира в новото най-популярно нещо в софтуерния свят.

По-общо казано, метавселената може да бъде разказана като виртуален свят, в които живеете, работите и играете.

Такова нещо към момента не съществува, тъй че на процедура това към момента е в областта на научната фантастика, само че има ранни версии на метавселената и фирмите към този момент опитват.

Едно такова място е Decentraland - основана на браузър метавселена, където потребителите могат да основават, изследват и търгуват на настолен компютър.

Потребителите на Decentraland си основават аватар, с който по-късно се движат във виртуалния свят, употребявайки мишка и клавиатура — нещо, което не е изключително интуитивно за хората, които не играят на игри.

Samsung

По-рано този месец Samsung организира събитие в метавселената Decentraland, само че нещата не се развиха тъкмо по проект. Събитието се организира по-конкретно в Samsung 837X - виртуална постройка, която Samsung е построила като имитация на центъра на компанията в Ню Йорк.

От CNBC и няколко други гости обаче мъчно намират постройка 837X, а когато това най-после се случва, доста от тях не съумяват да влязат. В известие до CNBC от Samsung споделят, че “посетителите и общността на Decentraland са реагирали доста позитивно на самодейността.”

“За страдание, механически проблем в Decentraland попречи на някои присъстващи да получат достъп до събитието. След като разбрахме за казуса, информирахме общността чрез Twitter и пренасочихме гости към нов вход.”

JPMorgan

Също този месец JPMorgan стана първата американска банка, която отвори виртуално пространство в метавселената. Подобно на Samsung, банката избра да употребява Decentraland, създавайки специалeн салон за клиенти, който им позволяваше да поддържат връзка с метавселената.

В салона “Onyx” има обикалящ тигър и портрет на основния изпълнителен шеф на JPMorgan CEO Джейми Даймън. И в този случаи някои гости мъчно откриваха мястото в Decentraland.

Gucci

През май 2021 година стилната къща Gucci провежда двуседмична арт апаратура в Roblox - игрална платформа, която е една от другите ранни версии на метавселаната. Инсталацията, в действителност, пресъздаваше действителна апаратура от Флоренция.

Посетителите можеха да обличат безполовите си аватари в цифрови артикули на Gucci, в случай че желаят да си платят за това.

Coca-Cola

През юли 2021 година Coca-Cola си партнира с Tafi за организирането на виртуален търг. По време на събитието участниците наддаваха за “Coca-Cola Friendship Box” - цифрова версия на именитата вендинг машина на Coca-Cola.

Всяка кутия съдържаше разнообразни NFT-та (незаменими токени), включително и яке с логото на Coca-Cola, което аватари могат да носят в Decentraland.

PwC

PwC стана притежател на виртуална земя през предишния месец, откакто закупи виртуални парцели в метавселената The Sandbox. Това е игрална платформа, където имот цифрова земя може да се продаде за милиони долари.

Засега не е ясно каква сума са заплатили от PwC или какво възнамеряват да вършат със земята, която беше продадена като NFT.

Компаниите не са единствените, които изкупуват виртуална земя. Хип-хоп звездата Снуп Дог също има виртуална земя, а през декември негов обожател заплати 450 000 $, с цел да се снабди със прилежащ на неговия парцел имот в The Sandbox.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР