Goldman Sachs Asset Management, подразделение на Goldman Sachs Group ,

...
Goldman Sachs Asset Management, подразделение на Goldman Sachs Group ,
Коментари Харесай

Частният кредитен портфейл: Новата цел на големите американски банки

Goldman Sachs Asset Management, поделение на Goldman Sachs Group, има за цел да разшири частния си кредитен портфейл до 300 милиарда $ за пет години от сегашните 130 милиарда $, сподели върховен изпълнителен шеф, излагайки нападателен проект за разширение.

" Това е голяма опция ", сподели Марк Нахман, световен началник на ръководство на активи и благосъстояние на Goldman, в изявление за Ройтерс.

Частните кредитни аспирации на Goldman са по-големи от тези на сътрудниците му, в това число Morgan Stanley, която има за цел да удвои частния си кредитен портфейл до 50 милиарда $ в средносрочен проект, защото събира средства от огромни вложители.

JPMorgan Chase е заделил най-малко 10 милиарда $ за частен заем, а Wells Fargo и Citigroup са основали партньорства, с цел да навлязат по-дълбоко на пазара.

От 40 до 50 милиарда $, които Goldman възнамерява да събере за различни вложения тази година, най-малко една трета ще бъде отдадена на финансиране на частни кредитни тактики, сподели той.

Небанковите кредитори или банките в сянка разшириха кредитирането си през последните години, защото се сблъскаха с по-малко регулаторни спънки спрямо обичайните кредитори.

Банките на Уолстрийт също сплотиха напъните си с колоси за дялово вложение и мениджиране на активи, с цел да разширят бизнеса си с частни заеми. Goldman Sachs е деен в частното кредитиране от съвсем три десетилетия.

Подразделението за ръководство на активи има разнообразни тактики за частни заеми за разнообразни равнища вложители в компании, които получават погашение според от типа дълг или личен капитал, който имат, сподели Нахман.

Двигател на растежа

Goldman Sachs популяризира ръководството на активи и благосъстояние като област на напредък, откакто се отдръпна от злощастното навлизане в потребителското банкиране. Подразделението за капиталово банкиране и търговия съставлява към 70% от приходите на компанията.

Нахман, деец от три десетилетия в Goldman, беше назначен да дава отговор за ръководството на активи и благосъстояние, откакто основният изпълнителен шеф Дейвид Соломон сплоти бизнеса през 2022 година

Оттогава Goldman Sachs Asset Management (GSAM) загуби някои високопоставени мениджъри, в това число някогашния основен капиталов шеф Джулиан Солсбъри, който се причисли към капиталовата компания Sixth Street. Кейти Кох напусна след две десетилетия, с цел да стане основен изпълнителен шеф на мениджъра на активи TCW Group.

" Хората са доста съсредоточени върху осъществяването на нашата тактика към двата огромни бизнеса и се усещат доста удобно по отношение на посоката на компанията ", сподели Нахман.

Банката наема експерти по ръководство на активи и благосъстояние, сподели Нахман.

Той също по този начин вижда благоприятни условия за увеличение на бизнеса за ръководство на благосъстояние от 1 трилион $, като се концентрира върху клиенти със свръхвисока чиста стойност на задгранични пазари в Европа и Азия посредством прибавяне на консултанти и увеличение на кредитирането за клиенти на частни банки. В момента 80% от благосъстоянието на Goldman е в Съединени американски щати

" Вярваме, че можем да удвоим интернационалния бизнес през идващите няколко години ", сподели той.

Кредитирането на Goldman в ръководство на благосъстоянието като % от потребителските активи е 3%, много под междинното равнище от 9% измежду неговите сътрудници, съгласно отчет на Autonomous Research.

" Можем да създадем повече в тази област - даването на заеми на богати хора е добър бизнес ", сподели още Нахман пред Ройтерс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР