Голдън Стейт Уориърс победи Лос Анджелис Лейкърс със 128:121 точки

...
Голдън Стейт Уориърс победи Лос Анджелис Лейкърс със 128:121 точки
Коментари Харесай

Къри спечели дуела с ЛеБрон, а Уориърс изпревари Лейкърс

Голдън Стейт Уориърс победи Лос Анджелис Лейкърс със 128:121 точки като посетител в калифорнийското дерби от НБА тази нощ. Двубоят бе следващ двубой сред легендите на баскетбола Стеф Къри и ЛеБрон Джеймс като този път Къри излезе победител, въпреки че Краля имаше малко по-добри индикатори.

Срещата в Лос Анджелис бе равностойна, като пред първото полувреме двата отбора си размениха водачеството седем пъти, а почивката пристигна при точка преднина за гостите. В третата част Уориърс преобладаваха и дръпнаха с 12 точки, след което затвориха мача за скъп триумф против директен съперник за присъединяване в плейофите.

Стеф Къри се завърна в игра, откакто пропусна три мача поради травма в глезена, и осъществя 31 точки, 6 битки, 5 асистенции и 2 откраднати топки, а Клей Томпсън се включи с 26 точки от пейката. Младият Джонатан Куминга приключи с 23 точки, а Дреймонд Грийн записа дабъл-дабъл - 12 битки и 13 асистенции. За Лейкърс Леброн наниза 40 точки и добави 8 битки и 9 асистенции, само че Антъни Дейвис получи травма на окото в края на първата част и не се завърна в игра.

С този триумф Голдън Стейт измести своя конкурент от деветото място в класирането на Западната конференция, въпреки че разликата е минимална. Уориърс имат 35 победи и 31 загуби, до момента в който салдото на Лейкърс е 36-32.

The Splash Brothers took care of business in LA as the Warriors get the win and jump the Lakers in the standings
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР