Голът на Килиан Мбапе, с който Франция победи Испания с

...
Голът на Килиан Мбапе, с който Франция победи Испания с
Коментари Харесай

Засада или не? Голът на Мбапе скара фенове, футболисти, рефери и експерти

Голът на Килиан Мбапе, с който Франция победи Испания с 2:1 във финала на Лигата на нациите, сложи всички футболни почитатели и експерти с много спорни позиции. Мнозина настояват, че попадението на нападателя на ПСЖ е не е трябвало да бъде зачетено, защото Мбапе е в засада. Други пък се базират на разпоредбите, които пазят съдийското решение.
 Франция победи Испания с 2:1 и завоюва Лига на нациите
Франция обърна Испания и победи в Лига на нациите

Зрелищно второ полувреме.

Съдийският специалист на в. " Марка " Алфонсо Перес Бурул призна, че е шокиран и не схваща претекстовете на съдийското решение и сложи въпрос за какво хората на УЕФА и ВАР не са посочили линия на засадата.

" Изключително необяснимо е за какво не демонстрираха линията, когато даже с просто око се вижда, че има засада на нападателя ", разяснява 56-годишният рефер, който през 2009 година е четвърти арбитър на финала на Купата на УЕФА сред Шахтьор (Донецк) и Вердер (2:1 за украинския тим).
 Снимка 549855
Източник:

" Мбапе беше в засада, само че съдията на терена ни изясни, че Ерик Гарсия е опитал да играе с топката и това основава изцяло нова обстановка. В това няма никакъв смисъл. Ерик опита да почисти топката, което е естествената реакция на бранителя, защото той не знае дали съперникът е в положения на засада или не е ", разяснява капитанът на испанците Серхио Бускетс.

Експертът по футболните правила, съдийските решения и ВАР Дейл Джонсън изясни за феновете на телевизия ESPN за какво реферът Антъни Тейлър и видеоасистент реферите са постъпили вярно.
 В Испания за гола на Мбапе: Който е играл футбол знае, че това е засада
В Испания за гола на Мбапе: Който е играл футбол знае, че това е засада

Треньор и играчи разясниха решението на арбитрите

" Ключовият миг в правилника гласи: " Футболист в позиция на засада, който получава топката от неприятелски футболист след преднамерена игра с топката, не се смята за получил преимущество от позицията си ". В случая Ерик Гарсия съзнателно играе за топката, защото я допира. Това анулира позицията на засада на Мбапе. Ако Гарсия беше пропуснал да реагира, французинът щеше да продължи да е в засада, а попадението щеше да е анулирано. Важен фактор при решението е дистанцията сред двамата футболисти. Не може да се смята, че Килиан Мбапе провокира дейностите на Ерик Гарсия, което също щеше да докара до отсъждането на засада ", проучва Джонсън.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР