Годишният концерт на студентите от специалност Хореография“ на Варненския свободен

...
Годишният концерт на студентите от специалност Хореография“ на Варненския свободен
Коментари Харесай

Заповядайте на Годишния концерт на студентите от специалност „Хореография“ на ВСУ Черноризец Храбър

Годишният концерт на студентите от компетентност „ Хореография “ на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " ще се организира от 18:30 часа на 23 юни в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. На концерта ще бъдат показани творби на студенти от специалността, построени на основата на фолклорното и актуалното танцово изкуство. Специални посетители и реализатори ще са възпитаниците на Средното учебно заведение за филантропични науки и изкуства „ Константин Преславски “ във Варна.

В процеса на четиригодишното образование на студентите от на ВСУ " Черноризец Храбър " се предават познания във всички аспекти на професията„ хореограф “ – креативен, постановъчни, преподавателски и като ръководители на танцови сформира. Висок е процентът на реализация на възпитаниците на специалността като ръководители на танцови ансамбли, учители в междинното обучение, реализатори в танцови обединения и ансамбли. Академичният танцов спектакъл на университета е креативната лаборатория на студентите, потвърдили в най-висока степен изпълнителски качества и умения. Участието им в него усъвършенства танцовите умения, дава опция за осъществяване на креативен хрумвания и дава опция за работа в действителна среда. Преди месец концерт-спектакълът „ Традиции в темп и творчество “, отдаден на 25-годишнината от основаването на Академичния танцов спектакъл на Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “, извърши до краен лимит зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта във Варна.

Преподавателският колектив, който работи със студентите, бе отличен с едно от най-високите оценки на Съюза на музикалните и танцови дейци в България – „ Златна лира “, почетни плакети на кмета на Община Варна, на Националното посланичество на студентските препоръки, на Асоциацията на учебните заведения с професионално и разширено образование по хореография.

Концертите на Академичния танцов спектакъл и на студентите от компетентност „ Хореография “ на ВСУ „ Черноризец Храбър “ притеглят от ден на ден аудитория освен от Варна и района, само че и от цяла България.

Билети за концерта се продават на касите на Фестивалния и конгресен център и онлайн на :

Годишният концерт на специалността е част от програмата на събитието " 7 дни изкуство и дизайн " на Варненския свободен университет.

Медийни сътрудници на Годишния концерт на студентите от са: Националното издателство за обучение и просвета Аз-Буки, Българска телеграфна агенция, Moreto.net
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР