Годишните приходи на общинските търговски дружества за 2018-а година възлизат

...
Годишните приходи на общинските търговски дружества за 2018-а година възлизат
Коментари Харесай

Общинската икономика в добро състояние и с големи инвестиции

Годишните доходи на общинските търговски сдружения за 2018-а година възлизат на 867 359 000 лева . Това регистрира Николай Стойнев, ръководител на комисията по стопанска система и благосъстоятелност към СОС, по време на конференция за развиването на сдруженията. Той добави, че замененият модел на ръководство на общинските предприятия през последните години се отразява в множеството вложения, по-качествените услуги и по-добрата градска среда. Стойнев уточни, че Столична община е един от най-големите работодатели в страната. Над 10 хиляди души работят в общинските търговски сдружения , които всекидневно обезпечават редица услуги като напредването и сигурността в града, облагородяване и поддържане на зелената система и така нататък. Благодарение на положителното финансово положение на сдруженията се осъществят разнообразни планове. Такъв е първият нов парк в София – „ Възраждане “, който бе построен напълно със средства от две общински сдружения – „ Софийски парцели “ и „ Спортна София “. Първият стадий беше основаването на състезателен комплекс и локална за отдих. Тази година следва завършването на втория стадий – Аква комплекс, в който за първи път ще се употребява минерална вода. „ Спортна София “ пък построи спортни площадки на 24 000 кв м .
„ Общинско сдружение „ Лозана “ ЕАД, което се занимава с обезпечаването на работа на хора с понижена работоспособност и сполучливата им интеграция, е образец за излекуване и привличане на голям брой външни вложения от близо 1 млн. лева “ – сподели още Николай Стойнев. Друг добър образец е сдружението „ Егида “, което с съществуването на отговорности от над 1,5 млн. лева, сега е нормализирано и реализира охранителна активност в близо 100 общински обекти, 19 учебни заведения, 23 детски градини, 6 парка. Стойнев регистрира и положителните резултати на ВИК- София. Дружество, което в предишното бе изправено пред банкрут, през днешния ден осъществя планове за канализация в Зоопарка, Екоравновесие, паркове и градини. По отношение на транспортните компании, Стойнев уточни, че Центърът за градска подвижност е с най-голяма облага – 6 364 000 лева през последната година автотранспорта са направени вложения за 400 нови рейса и 10 електробуса.
Електротранспортното сдружение е вложило в 13 нови трамвая, създаване на ново тролейбусно трасе от квартал „ Манастирски ливади “ до центъра на София, както и нови кондензаторни електробуси и зарядни станции. „ Метрополитен “, който осъществя най-мащабния план – създаване на третата линия от софийското метро, е вложил в реновирането на остарели влакове и закупуването на нови мотриси.
По отношение на общинското опазване на здравето, ръководителят на отрасловата комисия към СОС доктор Веселин Милев съобщи, че всички общински лечебни заведения към този момент са на облага. През 2018-а година най-вече вложения са направени в двете акушеро-гинекологични лечебни заведения „ Света София “ и „ Шейново “. Той уточни, че идните вложения ще са за развиване на доболничната помощ - дентални и медицинските центрове, както и в диагностично консултативни центрове.
Тези седмица СОС ще прегледа годишните финансови доклади на общинските сдружения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР