Годишните награди Варна“ ще бъдат тържествено връчени на 22 май,

...
Годишните награди Варна“ ще бъдат тържествено връчени на 22 май,
Коментари Харесай

Връчват награда „Варна“ на 22 май

Годишните награди „ Варна “ ще бъдат тържествено връчени на 22 май, (понеделник),  от 11 ч. в зала „ Пленарна “ на Община Варна. Отличията за ярки достижения в сферите на културата, науката и образованието по традиция се дават в навечерието на 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Номинациите се вършат от жители, сдружения, неправителствени организации, колективи, които минават през публично разискване и се одобряват от Общински съвет - Варна.

Тази година притежател на огромната премия „ Варна “ е скулпторът Живко Дончев, отличен за изцяло творчество и високи достижения в региона на пластичното и изящното изкуство, както и за подчертания му принос в естетизацията на Варна. Ще бъдат връчени още 16 самостоятелни и 14 групови награди в другите сфери.

Идеята за основаване на оценките поражда в далечната 1965 година, когато Градският съвет във Варна взема решение да учреди годишни награди за стимулиране на творчеството на варненските създатели. За първи път оценките се връчват през 1972 година.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР