Годишнината от бомбардировките на София ни припомня, че политическият егоизъм

...
Годишнината от бомбардировките на София ни припомня, че политическият егоизъм
Коментари Харесай

Утре отбелязваме годишнината от бомбардировките на София

Годишнината от бомбардировките на София ни напомня, че политическият нарцисизъм се санкционира. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, който взе участие в конференция във връзка отбелязването на 74 години от англо-американските бомбардировки на София. Тя се състоя по самодейност на фондация "Братя Василеви " и в нея, с изключение на Калоян Паргов, участваха ръководителят й Васил Василев, почетният ръководител на Съюза на патриотичните сили "Защита " Йордан Величков и акад. Георги Марков.

"По време на бомбардировките на съюзническата войска на Англия и Съединени американски щати на София през 1943-1944 година са убити и безследно изчезнали над 4000 души, още толкоз са тежко ранени. Разрушени са над 12 600 здания, близо 1/4 от сградния фонд на София е срутен ", напомни Калоян Паргов.

Лидерът на столичните социалисти е уверен, че отбелязването на деня на бомбардировките на София е мотив да си напомним по какъв начин всяко държавно управление би трябвало деликатно да проучва политическата обстановка, да се управлява на първо място от националния интерес, а не да обслужва мощния на деня.

"Така в тези години на Втората международна война държавното управление на Богдан Филов обвързва страната ни с Тристранния пакт, свързвайки ориста на народа ни с политиката на нацизма и фашизма, разяснява Калоян Паргов. - Не се чува гласът на народа, всеки опит за опозиция се санкционира грубо. България афишира война на прогресивните сили - Англия, Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики. Резултатът от това съдбовно решение са хилядите почтени човешки жертви и голямата материална съсипия. Днес, 74 години по-късно, с дълбокия реверанс пред паметта на жертвите е значимо да си напомним, че политическият нарцисизъм, безпринципното обслужване на мощния на деня постоянно се санкционира. За страдание, главният пострадал е народът ".

Годишнината от англо-американските бомбардировки на София ще бъде маркирана на 30 март, петък, в 11,00 часа с поднасяне на цветя и венци пред паметника на починалите и потърпевшите от бомбардировките софиянци (между югоизточното крило на храм-паметника "Св. Александър Невски " и Народното събрание).

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР