Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска

...
Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска
Коментари Харесай

Какви приходи очаква Община Варна от управление и разпореждане с общински имоти?

Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност през 2023 година одобри комисията по благосъстоятелност и стопанство към Общински съвет, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Прогнозата за предстоящите доходи при ръководство и предписание общински парцели възлиза на 21.3 млн. лв.. В това число влизат 12.5 млн. лв. от продажбата на частна общинска благосъстоятелност във тип на поземлени парцели и 4 млн. лв. от продажба на здания посредством търг, конкурс или очистване на съсобственост. От подчинение право на градеж върху парцел – частна общинска благосъстоятелност и основаване на възмездно право на прилагане и право на пробутване върху парцели и движимости – частна общинска благосъстоятелност са палнирани 300 хиляди лв.. Приходите от общински концесии се чака да бъдат 90 хиляди лв., а от държавни над 1.1 млн. лв..

Очакваните разноски по програмата са над 5.6 млн. лв.. В тази сума влизат средствата за наложително отчуждаване на недвижими парцели – благосъстоятелност на частни физически и юридически лица за общински потребности – общо 4.5 млн. лв.. За възлагане на направа на Подробен устройствен план за парцели общинска благосъстоятелност или парцели, предоставени на Община Варна в ръководство се планува да отидат 30 хиляди лв., а за разноски за обезпечаване на застроени парцели – 80 хиляди лв., за срутване на здания – 360 хиляди лв..

В програмата за заложени 38 застроени и незастроени нежилищни парцели – общинска благосъстоятелност, за които в Община Варна ще се организира процедура по отдаване чартърен. При някои става дума за слагане на павилиони и вендинг машини.

Включените аграрни земи – общинска благосъстоятелност, за които Община Варна се организира процедура за отдаване чартърен, обществен търг или обществено оповестен конкурс, са 42.

144 са недвижимите парцели и движимости – частна общинска благосъстоятелност, за които в Община Варна през годината ще се организира процедура за продажба посредством търг или обществено оповестен конкурс.

132 пък са парцелите, за които ще се организира процедура по преустановяване на съсобственост.

Недвижимите парцели – частна общинска благосъстоятелност, за които в Община Варна ще се организира процедура по продажба на земя на притежателя на законно издигната постройка върху нея, са 121.

В програмата е заложена още концесия на автобусните спирки и парк в Галата.

Сред недвижимите парцели, за които Община Варна ще открие процедура по придобиване в благосъстоятелност или за ръководство на страната, частни физически и юридически лица, са раннохристиянския манастир в Джанавара, паркинг под Пикадили парк и Шокъров канал.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР