Години наред учените са объркани от странно явление, случващо се

...
Години наред учените са объркани от странно явление, случващо се
Коментари Харесай

Магнитният хълм: Феноменът, който шокира учените и не признава гравитацията

Г одини наред учените са комплицирани от необичайно събитие, протичащо се по хълмовете на Ладак. Когато транспортните средства са паркирани на неутрална предавка, те необяснимо се движат нагоре със скорост от 10-15 км/ч. Този феномен е част от привлекателността на " Магнитния рид ", ситуиран на спираща дъха надморска височина от 4267 метра над морското ниво. Независимо от научните пояснения, " Магнитният рид " пленява туристите, привличайки ги към местоположението си даже без гравитационната особеност. 

Посетителите се тълпят, с цел да се потопят в уединението на хималайския пейзаж, да вършат фотоси или просто да се любуват на спокойната среда. 

Magnetic Hill in Ladakh is a must-visit destination! Experience the incredible optical illusion that makes your car appear to defy gravity. Don't forget to bring your camera to capture this mind-boggling phenomenon.
— ChidiKamedi (@ChidiKamediIn)
Достъпът до " Магнитния рид " не е елементарен, като се има поради надморската му височина от 4267 метра. Разположен на 27 километра от град Лех, той се намира по продължение на автомагистрала “Сринагар-Лех ”. Въпреки това, можете да вземете рейс или такси, с цел да стигнете до това отдалечено място. Местността поддържа митични вярвания измежду локалните поданици, които го считат за път, свързващ небето и земята. Селяните обичайно имат вяра, че заслужилите хора могат да се изкачат на хълма, до момента в който други остават долу. " Магнитният рид " посреща гости 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, само че феноменът, противопоставящ се на гравитацията, е най-ясно изразен сред 8 сутринта и 5 следобяд. Препоръчителното време за посещаване е сред юни и септември, осигурявайки оптимални метеорологични условия за пътуващите да изследват " Магнитния рид ". 

Туристите могат да се насладят изцяло на преживяването. Уникалната среща с " Магнитният рид "  е извънредна за тези, които го посещават сред юни и септември. Отвъд магнитната особеност, посетителите могат да се насладят на зашеметяващи пейзажи, до момента в който изпитват заблуда, че се опълчват на гравитацията. Различни теории заобикалят този феномен. Местните гледат на атракцията като на „ врата към парадайса, където Бог притегля достойните “. Учените приписват феномена на мощна магнитна мощ, която въздейства върху положението на транспортните средства, карайки ги да се движат нагоре.

We have a very famous place here in ladakh India where gravity takes a backseat.
the magnetic hill pulls stationary vehicles upwards.

WELCOME BIU TO MY HOME
— sʜᴀᴍᴀ ♥︎ ɪɴꜰɪɴɪᴛʏ ∞ semi ia
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР