Годината е към своя край. Тя може да бъде запомнена

...
Годината е към своя край. Тя може да бъде запомнена
Коментари Харесай

Най-впечатляващите суперколи през 2022 г.

Годината е към своя край. Тя може да бъде запомнена с сложните си моменти, само че и с вълнуващи и бленувани коли, които излязоха на пазара. Те са фантазия за мнозина. Точно за тях ще стане дума в идващите редове с една спогодба още занапред. Един впечатляващ автомобил не е належащо да бъде наложително най-бързият или пък да разполага с най-вече джаджи и функционалности. Той би трябвало да бъде запаметяващ се, написа Slash Gear.

За благополучие, 2022 година ни предлага дълъг лист от суперавтомобили, които дават отговор на това изложение. Ето и кои са 10-те измежду тях, които вършат най-силно усещане.  

Koenigsegg Jesko Absolut

Един от най-комплексните супервозила, които се открояват с авангардност, несъмнено е Koenigsegg Jesko Absolut. Този автомобил уголемява границите на понятието за екстремност и съвременен дизайн. Освен това разполага с прелюбопитен лист от новаторски технологии и характерности. Тъй като е прекомерно дълъг, ще споменем единствено 5,1-литров туин-турбо V8 с мощ до 1600 конски сили, кадърен на 8500 оборота в минута, и система за следене на налягането в цилиндрите на мотора, първата по рода си в промишлеността. Интериорът на Koenigsegg Jesko Absolut е комбинация от високи технологии и разкош и може да бъде ваш сателит в пътешествията ви против сумата от близо 3 млн. $.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Koenigsegg (@koenigsegg)

Rimac Nevera

Една от вълнуващите, само че изненадващи появи на автомобилната сцена през 2022 година, бе тази на Rimac Nevera. Този сериен модел от Хърватия се отличава с първокласно осъществяване и безкомпромисно заема мястото си в актуалната ранглиста.

Всичко в колата е впечатляващо, в това число рекордната оптималната скорост от 415 км/ч.  



По данни на Motor1.com мощността на Rimac Nevera е 1914 конски сили и форсира до 96,5 км/ч единствено за 1,85 секунди. Една от най-страхотните му функционалности е вградената цифрова система за образование на водача.

Hennessey Venom F5

Сред запаметяващите се супервозила през 2022 година справедливо виждаме и Venom F5. То се задвижва от мотор по поръчка и разполага с мощ 1817 к.с. за завъртане на задните колела. Въпреки че колата е основана да се движи доста бързо, тя е предопределена да се кара по публичните пътища. Дизайнът й е запаметяващ се с комбинацията от извивки.



Lotus Eletre

В суперсемейството самоуверено може да наредим и един SUV. Eletre освен е първият SUV на Lotus, само че и е напълно електрически. Очаква се първите модели от него да бъдат доставени през 2023 година В момента се сглобява първият образец, който е с двоен мотор и над 900 к.с. Екстериорът му е съвременен и хубав, внушавайки жестокост и експанзия. Интериорът, на собствен ред, впечатлява с красиви изчистени линии.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Lotus Cars (@lotuscars)

Ferrari Roma

Когато става дума за суперколи, накъде без Ferrari? Наникъде.

През годините Ferrari пусна няколко рискови образеца на коли с висока продуктивност, както и елегантни туристически возила, които се трансфораха в емблематични и знак на италианската изисканост.



Slash Gear прави изключение с Roma. Макар моделът да не е от 2022 година, той е необикновено хубав и прекомерно впечатляващ, с цел да стихне славата му през актуалната година, а отсега нататък. Истинско украшение в портфолиото след паметните F40, Enzo и LaFerrari!

McLaren Solus GT

Казват, че McLaren Solus GT е съвършеният образец за това, че едно возило не е наложително да има смисъл. Например съответно това не е практично, не е основано да се кара на улицата. Въпреки това е неповторимо. Едноместно. Задвижвано от V10. Гледайки го, би трябвало да е явно, че всяка извивка по него има за цел да го държи залепено за пистата.



Koenigsegg Gemera

Това супертворение на Koenigsegg може умерено да се дефинира като фамилна кола. Има задни седалки и наподобява зашеметяващо. Отварянето на вратите - на открито и нагоре, наподобява по едно и също време елегантно и софтуерно очарователно. Пътниците може умерено да се настанят навътре в колата. Магията на Gemera е във всеки един неин детайл.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Koenigsegg Gemera???????? (@_koenigsegggemera)

Chevrolet Corvette

Най-новият Corvette, прочут още като C8, е автомобилът със приблизително ситуиран мотор, който някои почитатели желаят от десетилетия. Няколко концепции бяха показани на публиката, само че едвам през 2020 година един слезе от поточната линия и това е впечатляваща кола. Предлага се на много по-достъпна цена от еквивалентните италиански супервозила.
       View this post on Instagram                      
A post shared by C8 Corvette Official Page (@c8_gram)

Ferrari SF90 Stradale

Както казахме, една ранглиста на първокласни и супербързи возила не е допустима без Ferrari. За да се презастраховаме, включваме още едно създание на марката. Ferrari SF90 Stradale е първият опит на компанията в производството на хибридни коли.



Aston Martin Valkyrie

Aston Martin е марка, която в целия свят се свързва с грациозност, класа, разкош и превъзходна продуктивност. Колите на компанията оферират конкурентна скорост и съвременно ръководство. Моделът Valkyrie е с лимитирано произвеждане от 150 бройки и наподобява на автомобила на Батман. Задвижва се от 6,5-литров V12 от Cosworth Engineering, употребяващ същата технология, която задвижва спортните коли на F1.
 
       View this post on Instagram                      
A post shared by Aston Martin Valkyrie (@valkyrie.supersixtynova)
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР