Година затвор получи директорка на гимназия във Велики Преслав, призната

...
Година затвор получи директорка на гимназия във Велики Преслав, призната
Коментари Харесай

Година затвор за гимназиална директорка, присвоявала пари

Година затвор получи директорка на гимназия във Велики Преслав, приета за отговорна за длъжностно заграбване, оповестиха от Шуменския областен съд.

Окръжният съд на Шумен удостовери ефикасната присъда за 53-годишната директорка на Професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав Владимира Николова. Тя бе наказана в началото от Районния съд в града. Николова е лишена и от право да заема длъжността шеф в системата на българското обучение.

Николова е упрекната от районната прокуратура за длъжностно заграбване на 13 208 лв.. Деянието е осъществено в интервала от 29 май 2006 до 25 февруари 2009 година Владимира Николова към този момент е осъждана.

Призната е за отговорна за документно закононарушение, осъществено от нея като директорка на гимназията. Преди тази присъда, тя е наказана и за друго длъжностно заграбване на пари от гимназията. Предишната й присъда е условно наказване 3 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.

Очаква се решение на въззивната инстанция след митинг на Районната прокуратура във Велики Преслав и по друго дело за кражба, което се води против Николова.

Ефективната присъда на Владимира Николова, доказана с решение на Шуменския областен съд, е влезнала в действие, прецизираха от съда. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР