Година след наводненията в карловските села прокуратурата все още търси

...
Година след наводненията в карловските села прокуратурата все още търси
Коментари Харесай

Прокуратурата все още търси виновен за потопа в карловските села

Година след наводненията в карловските села прокуратурата към момента търси отговорен за нещастието.
Прочетете още
Районна прокуратура – Пловдив следи досъдебно произвеждане за закононарушение по член 335 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. То е формирано по тази причина, че на 2 септември 2022 г в региона на село  Богдан и след това в село Каравелово, е било породено наводняване по несъобразителност, вследствие разкъсване на насипи по поречието на река Стряма, формиране на високи приливни талази, като с това е бил изложен на заплаха живота на жителите на селата и са последвали обилни вреди.

По досъдебното произвеждане са осъществени разпити на голям брой очевидци, получен е финален вид на умозаключение на назначена съдебно-техническа експертиза от екип движимости лица.

Назначена е геолого – географско техническа експертиза, чието умозаключение към сегашния миг не е направено. Предстои след правене на заключението по експертизата,наблюдаващият прокурор да проучва приложените материали и да се произнесе по делото. 

Припомняме, че наводненията опустушиха  част от селата, а доста от жителите останаха без покрив над главите си. Населените места безусловно останаха откъснати от света, а инфраструктурата им бе разрушена. Основната причина за случая съгласно локалните хора е безогледната сеч в близката гора. В Каравелово настояват, че коритото на реката не е почиствано от 20 години.

Въпреки, че всичко е отминало жителите към момента изпитват боязън и считат, че случаят може да се повтори в случай че не бъдат взети ограничения.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР