Година след като Световните серии на МЛБ бяха открити в

...
Година след като Световните серии на МЛБ бяха открити в
Коментари Харесай

Бостън удари скования Ел Ей на мразовития Фенуей Парк

Година откакто Световните серии на МЛБ бяха открити в 39-градусовата горещина на Лос Анджелис, борбата за бейзболната корона в Северна Америка през 2018 година стартира в радикално разнообразни условия. И това се оказа пагубно за ЛА Доджърс, който се завърна в Есенната класика със загуба с 4:8 като посетител на Бостън Ред Сокс.

Мач №1 от шампионската серия до 4 победи стартира късно нощес при 11 градуса по Целзий, а при последния навън малко след среднощ локално време в Бостън температурата на ст. " Фенуей Парк " бе паднала до към 7 градуса. Като се прибавят и над 38 000 враждебно настроени почитатели на мразовития стадион, беше напълно ясно, че " мошениците " нямат особени шансове.



Атаката на " алените чорапи " бързо удари скования запалител на Ел Ей Клейтън Кършоу (L 0-1), отбелязвайки 2 точки в 1-вия ининг посредством два RBI-сингъла – на Андрю Бенинтенди и Джей Ди Мартинес. Тимът от Калифорния известно време се задържа близо в резултата и даже два пъти изравни – на 2:2 в 3-тия и 3:3 в 5-ия, с помощта на хоумрън на Мат Кемп и 2 RBI на Мани Мачадо – с индивидуален шлагер и навън по земя.

В затварянето на 5-ия ининг обаче домакините още веднъж дръпнаха с 2 точки разлика – след филдърс чойс на Ксандер Богартс и RBI-сингъл на Рафаел Деверс, и повече не изпуснаха надзор. В 7-ия Мачадо вкара четвърта точка за Доджърс и трета на своята сметка, само че в долната част на ининга пинч-хитърът на Ред Сокс Едуардо Нунес оформи крайния резултат с троен хоумрън.



Избор №1 в питчерската ротация на Бостън Крис Сейл бе изваден от игра дружно със своя конкурент Кършоу след 4-тия ининг и предстоящият с голям интерес двубой сред двамата левичари на процедура не се състоя. Шестима риливъри излязоха от домакинския булпен и още първият от тях – Мат Барнс (W 1-0), бе заплатен с успеха.

Мач №2 от Световните серии е късно довечера (от 3,09 ч. българско време след полунощ) още веднъж в Бостън. Домакините ще връчат топката на Дейвид Прайс, а гостите – на Рю Хюн-Джин. После тимовете ще се реалокират от Източното на Западното крайбрежие и след ден отмора ще изиграят най-малко два мача на ст. " Доджър " в Лос Анджелис. Там ще е и възможният пети дуел в неделя, а при нужда последните две срещи ще се проведат назад на " Фенуей ".



СВЕТОВНИ СЕРИИ В МЛБ 2018

Мач №1, 23 октомври
Бостън Ред Сокс - Лос Анджелис Доджърс 8:4 (1-0 в серията до 4 победи)
ст. " Фенуей Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ЛА ДОДЖЪРС
0
1
1
0
1
0
1
0
0
4
8
0
БОСТЪН
2
0
1
0
2
0
3
0
Х
8
11
0

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР