Година след арестите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко

...
Година след арестите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко
Коментари Харесай

Делото срещу Десислава Иванчева е към финала си

Година след арестите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, делото против тях е към край. В този час някогашната кметица на Младост дава пояснения и споделя за придвижването по преписката на строителния бизнесмен Александър Ваклин, предава Българска телеграфна агенция.

Тримата бяха задържани по обвинявания за рушвет, който желали от предприемача, с цел да придвижат документите му за градеж. Иванчева в детайли разказва времето от 2016 година до деня на ареста.

Без безапелационна изясненост остава въпросът кой е писал в тефтерчето на Иванчева. Днес за повторно специалисти пробваха да обяснят чий е почеркът, който се отличава от този на Иванчева. Графолозите трябваше да проучват по какъв начин са се появили числа и думи. Предполагаше се, че дописванията са правени от Дюлгеров. Специалистите обаче не бяха безапелационни. Причината е незадоволителният относителен материал, който взели от него. Това станало директно след предходното съвещание. Тогава той пишел отривисто, евентуално под стрес. Така не можело изрично да се откри с безспорна акуратност дали дописването в бележника е от него, само че било доста евентуално. Специалистите обясниха също, че не може да се проучва интервалът, в който е писано.

Прокуратурата настоя да бъде изработен трети опит за сравняване на почерците, съдът обаче отхвърли. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР