Година преди да се проведе Срещата на бъдещето, председателят на

...
Година преди да се проведе Срещата на бъдещето, председателят на
Коментари Харесай

Габриел: Предизвикателствата на цифровата ера изискват решения, достъпни за всички

Година преди да се организира Срещата на бъдещето , ръководителят на Общото заседание на Организация на обединените нации Денис Франсис свика подготвителна Министерска среща. Предвижда се като резултат от събитието през 2024 година да бъдат признати „ Пакт за бъдещето “, Декларация за бъдещите генерации и Глобален дигитален пакт, които ще бъдат контрактувани от страните членки посредством междуправителствени договаряния.

Срещата на върха ще прегледа най-вече следните въпроси: доклад за бъдещето, по-добра подготвеност за справяне с световни провокации, включване на младите във вземането на решения, създаване на обща визия за цифровите технологии, нов дневен ред за мир, трансформиране на образованието. Габриел подчертава върху 3 от тези тематики :

„ Първото ми обръщение е – дано дадем повече благоприятни условия на младите да вземат участие във вземането на решения. “

В този подтекст тя прикани и за мощна поддръжка за младите учени . Второто й обръщение е – провокациите на цифровата епоха , в това число тези свързани с изкуствения разсъдък, изискват решения, които да са налични за всички.

„ При взимането на решения е необходим общ метод, който да включва приноса на частния бранш, интернационалните финансови институции и гражданското общество “ , акцентира още Габриел.

В обръщението й също по този начин е бил подложен фокус върху потребността от продължение на напъните за предварителна защита на спорове , както и предприемане на координирани дейности за справяне с световните провокации.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР