Година и половина ни дели от първият полет за туристи

...
Година и половина ни дели от първият полет за туристи
Коментари Харесай

Първите туристи в Космоса - през април 2019 г.

Година и половина ни дели от първият полет за туристи в Космоса. Поне това дава обещание Боб Смит, изпълнителният шеф на Blue Origin - компанията, основата от Джеф Безос.

Първоначалният период бе до 2018 година, само че в последна сметка бе преместен за април 2019 година " Ще изкараме туристи в Космоса, когато сме подготвени и нито миг по-рано ", обясниха от компанията пред CNN. Този път Смит обаче въпреки всичко даде думата си, че срокът ще бъде спазен. И добави, с цел да няма неразбрали: " Става въпрос не са астронавти, а за елементарни жители ".

Илън Мъск също има сходно желание, като даже счита да изпревари Blue Origin и да прати двама туристи в Космоса още в последното тримесечие на 2018 година Шефът на SpaceX обаче е известен с слагането на амбициозни периоди и неспазването им.

Компанията на Безос се надява да изпраща постоянно ракети с туристи на борда на Космоса. Те ще пътуват до " ръба ", където пасажерите ще изпитат безтегловност и ще могат да се порадват на чудесната панорама. Целта е цената да е задоволително налична за междинните американци. Каква обаче ще бъде тя - към момента не е ясно.

SpaceX, въпреки това, няма желание да прави чести полети, а единствено един. Разбира се, крайната цел на компанията на Мъск е да прати хора на Марс и SpaceX ще се концентрира точно върху тази задача. Цената на полета и тук не е ясна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР